http://www.mrkteo.gr/

Κυριακή

Sebastian Vettel - Πρώτος και στην Ινδία

Ενδέκατη νίκη για τον Sebastian Vettel στο Buddh International Circuit.
Ο Γερμανός είναι ο πρώτος νικητής του παρθενικού Grand Prix Ινδίας κατακτώντας το ολοκληρωτικά. Grand Chelem για τον νεαρό καθώς ξεκίνησε από την pole position οδήγησε όλο τον αγώνα από την πρώτη θέση έκανε και τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Ο Vettel λοιπόν σπάει άλλο ένα ρεκόρ καθώς μετά από αυτό έγινε ο νεότερος οδηγός που σημειώνει Grand Chelem. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Jenson Button επιβεβαιώνοντας τόσο την ταχύτητά του όσο και την ταχύτητα της McLaren. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Fernando Alonso ανεβαίνοντας στο βάθρο.

Πρεμιέρα για το Grand Prix Ινδίας με επεισοδιακή εκκίνηση, τόσο με οριακές μάχες στις πρώτες θέσεις όσο και με ορισμένες επαφές στις πιο πίσω. Η θερμοκρασία όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα στο Buddh International Circuit ήταν στους 31 βαθμούς στην ατμόσφαιρα και στους 38 στην άσφαλτο. Ο Jenson Button με τον Fernando Alonso έκαναν πολύ καλή εκκίνηση με τον Ισπανό να περνά μπροστά από τον Mark Webber αλλά στα φρένα για την πρώτη στροφή έχασε τη θέση του διότι βρέθηκε στο ακάθαρτο και δεν κατάφερε να φρενάρει σωστά. Στη συνέχεια ο Button πέρασε και τον Alonso αλλά και τον Webber και ανέβηκε στη 2η θέση. Στις πιο πίσω θέσεις οι Trulli, Barrichello, Glock, Kobayashi και Perez έπεσαν θύματα διάφορων επαφών και τετ-α-κε με αποτέλεσμα ο Ιάπωνας και ο Γερμανός να εγκαταλείψουν και οι υπόλοιποι να επισκεφθούν τα pit για επιδιορθώσεις.

Στο τέλος του 16ου γύρου άνοιξε ο χορός των pit stop για τους γρήγορους συνδυασμούς με τους Button και Vettel να είναι οι μόνοι που δεν μπήκαν για αλλαγή. Δύο γύρους μετά ήρθε η σειρά του Βρετανού ο οποίος δεν έχασε τη θέση του μετά την αλλαγή ελαστικών. Ο πρωτοπόρος Vettel μπήκε και αυτός με τη σειρά του στον 19ο γύρο μετά βάζοντας και αυτός τη μαλακή γόμα. Ο Γερμανός επέστρεψε στην πίστα χωρίς να χάσει την πρωτοπορία. Μετά το πρώτο pit stop δεν υπήρξε καμία αλλαγή στις πρώτες θέσεις.

Στον 24ο γύρο οι συνήθεις ύποπτοι Massa και Hamilton είχαν άλλη μια προσωπική κόντρα. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Βραζιλιάνος έκανε λάθος και ο Βρετανός τον πλησίασε σε απόσταση αναπνοής. Λίγες στροφές μετά ο Hamilton έχωσε το ρύγχος του αρκετά επιθετικά στην εσωτερική του Massa με αποτέλεσμα να συγκρουστούν. Ο εμπρός δεξιός τροχός της McLaren χτύπησε με τον πίσω αριστερό της Ferrari. Ο Massa για λίγο γλύτωσε το τετ-α-κε και την αμμοπαγίδα και συνέχισε, ενώ ο Hamilton μπήκε στα pit με σπασμένη την εμπρός πτέρυγα. Λίγους γύρους μετά ο Massa διαμαρτυρήθηκε για πρόβλημα στο κιβώτιο και το κατέβασμα ταχυτήτων ενώ ο Hamilton είπε στον ασύρματο πως τον έκλεισε και ήρθε προς τα πάνω του με αποτέλεσμα να χτυπήσουν. Οι αγωνοδίκες στη συνέχεια έδωσαν ποινή διέλευσης από το pit lane στον Massa καθώς τον θεώρησαν υπαίτιο για το συμβάν.

Στον 35 γύρο ο Massa αποχαιρέτησε το Ινδικό Grand Prix, σίγουρα ο Βραζιλιάνος δεν θα έχει τις καλύτερες αναμνήσεις από το Νέο Δελχί. Η εμπρός αριστερή ανάρτηση κατάρρευσε όταν πάτησε πάνω σε ένα από τα πορτοκαλί κερμπ. Ο Βραζιλιάνος είχε παρόμοιο συμβάν χθες στις κατατακτήριες με την δεξιά ανάρτηση της Ferrari να καταρρέει όταν πάτησε πάλι πάνω σε ένα από τα πορτοκαλί κερμπ. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξουν στη Ferrari.

Στο 39ο γύρο ο Webber άνοιξε το παράθυρο του 2ου pit stop βάζοντας τα σκληρά ελαστικά της Pirelli στοχεύοντας να πάει μέχρι το τέλος του αγώνα. Ένα γύρο μετά την ίδια επιλογή έκαναν και στη Ferrari για τον Alonso ο οποίος βγήκε μπροστά από τον Αυστραλό στην 3η θέση μετά την αλλαγή ελαστικών. Στο τέλος του 46ου γύρου ο Jenson Button μπήκε για το τελευταίο του pit stop βάζοντας την σκληρή γόμα με την οποία θα πάει μέχρι το τέλος τους αγώνα. Ένα γύρο μετά ακολούθησε ο πρωτοπόρος Sebastian Vettel βάζοντας και αυτός με τη σειρά του τη σκληρή γόμα. Ο Γερμανός βγήκε σχεδόν 3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Βρετανό και διατήρησε την πρωτοπορία του.

Μεγάλη νίκη για τον Sebastian Vettel κατακτώντας το παρθενικό Grand Prix Ινδίας μπροστά από τον Jenson Button χωρίς να σημάδια υπερπροσπάθειας. Στην 3η θέση τερμάτισε ο Fernando Alonso καταφέρνοντας ένα ακόμα βάθρο για την Ferrari. Την εξάδα έκλεισαν οι Mark Webber, Michael Schumacher και Nico Rosberg.

formulaena.gr
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement