http://www.mrkteo.gr/

Παρασκευή

Δέκα απλά πράγματα για την διακόσμηση του σπιτιού σας


vil_3966a.jpg 


Τα παλιά έπιπλα έχουν μέλλον αν τα βάψετε με ένα εκτυφλωτικό χρώμα
Σε κόκκινη, κίτρινη, μπλεή πράσινη λάκα, θα τα εντάξετε ξανά στην καθημερινότητά σας. Ετσι, μια κονσόλα γίνεται ένα πρακτικό έπιπλο μπάνιου (φωτό), μία δίφυλλη ντουλάπα υποδέχεται τα παιδικά παιχνίδια ή τα καθημερινά ρούχα – ιδιαίτερα αν ντυθεί εσωτερικά με ρετάλια από ταπετσαρίες. Και όσοι ψάχνετε απεγνωσμένα για έναν μπουφέ ή μια τραπεζαρία, σκεφτείτε πώς θα δείχνουν εκείνα της γιαγιάς με μια graige λάκα.
Τα ρετρό πλακάκια προσθέτουν ατμόσφαιρα στο σύγχρονο σπίτι. Ή, αλλιώς, όταν η αισθητική των 30s συναντά το σήμερα, ακόμη και μια μικρή αλλαγή μπορεί να μεταμορφώσει ολοκληρωτικά τον χώρο. Στρώστε με αυτά έναν διάδρομο, την είσοδο του σπιτιού σας ή ακόμη και τον πάγκο της κουζίνας. Με τον τρόπο αυτόν, εκτός από μια όμορφη αισθητική παρέμβαση, μπορείτε να οριοθετήσετε και τις χρήσεις όταν ο χώρος είναι ενιαίος ή, αντίστροφα, να ενοποιήσετε διπλανά δωμάτια.
Υιοθετήστε το ιδιαίτερο ύφος των παλιών ξεθωριασμένων τοίχων, όπως εκείνοι που θα συναντούσατε σε μια εξοχική κατοικία της Τοσκάνης ή σε ένα παρισινό διαμέρισμα του Μεσοπολέμου. Eπιλέξτε μια ανοιχτόχρωμη βάση και μια δεύτερη πιο σκούρα για το φινίρισμα, η οποία με το τρίψιμο θα αναδείξει τις χρωματικές διαφορές δίνοντας την ψευδαίσθηση της φθοράς. Ενας άλλος τρόπος για να δώσετε βάθος είναι το παλαιωμένο ασβεστόχρωμα, το οποίο δίνει ζωντάνια στις επιφάνειες των τοίχων και παλαιώνει όμορφα. Επιλέξτε λιτά έπιπλα για να απαλύνετε το shabby chic ύφος των τοίχων.
Ρίξτε το στο πλέξιμο και ανανεώστε την εικόνα του σπιτιού σας. Μετά τους ντιζάινερ, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τα σεμεδάκια της γιαγιάς για να φτιάξουν κάθε είδους χρηστικό αντικείμενο, ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτείτε το ταλέντο σας. Πλέξτε διαφορετικά σχέδια σε τετράγωνα 25×25 εκ. και ντύστε μικρά πάνελ για να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο κεφαλάρι. Φτιάξτε ένα κουβερλί ή χρωματιστά μαξιλάρια για το κρεβάτι, τον καναπέ, τις καρέκλες της κουζίνας. Στις προτάσεις των διακοσμητών είδαμε τα πλεκτά ως έργα τέχνης να μπαίνουν μέσα σε καδράκια ή να αδιαβροχοποιούνται και να μετατρέπονται σε μοντέρνα σουβέρ.
Πολλά μικρά χαλιά συνδυασμένα μεταξύ τους. Μια ιδέα που στα πολυτελή σαλόνια θεωρείται βασική αρχή αποκτά «καθημερινό» χαρακτήρα ζεσταίνοντας όλο το σπίτι: Από την κουζίνα και τον διάδρομο με κιλίμια ή πολύχρωμα πλεκτά μέχρι τα υπνοδωμάτια με ρίγες και καρό. Μην παραμελήσετε το μπάνιο σας, ένα ή δύο μικρά κλασικά χαλιά θα το μεταμορφώσουν. Μια εναλλακτική πρόταση είναι τα πάτσγουορκ. Με τη βοήθειά τους συνθέτετε διαφορετικές εικόνες και στυλ: country με δέρματα και γούνες, πολυτελές με μεταξωτά χαλιά, boho chic με κιλίμια.
Το χρώμα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να προσεγγίσετε το casual. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, ότι το λευκό είναι ο ορισμός του μίνιμαλ, το μαύρο αντιπροσωπεύει το αρρενωπό δυναμικό στυλ και το χρυσαφί την πολυτέλεια. Ετσι, μια έντονη χρωματική παλέτα (πορτοκαλί, κίτρινο, μπλε, πράσινο) σε επιλεγμένα κομμάτια (καναπές ή πολυθρόνα) συνθέτει ένα χαλαρό σκηνικό, το οποίο έχει την ικανότητα να μεταμορφώνεται σε πολυτελές ή μίνιμαλ με μικρές επεμβάσεις. Και αυτό διότι τα χρώματα αυτά ταιριάζουν σε όλα τα δωμάτια και με τα περισσότερα στυλ στα έπιπλα και στα διακοσμητικά.
Η πατίνα του χρόνου δίνει αυθεντικότητα σε ένα μοντέρνο περιβάλλον. Ενα κομοδίνο ή ένας παλιός μπουφές μπορούν να αποδειχθούν ιδανικά για να φιλοξενήσουν τις αγαπημένες συλλογές σας αλλά και ένα μοντέρνο φωτιστικό. Εκμεταλλευτείτε τον τοίχο ακριβώς από επάνω τους για να επεκτείνετε τη σύνθεση με πρωτότυπους καθρέφτες, έργα τέχνης και άλλα αγαπημένα συλλεκτικά αντικείμενα. Το δημιουργικό αυτό mix ‘n’ match αναδεικνύει το χαλαρό ύφος του χώρου σας και επιδεικνύει στοιχεία του γούστου και της προσωπικότητάς σας.
Μοντέρνοι αντικατοπτρισμοί και ολόσωμοι καθρέφτες. Επιστρατεύστε αυτήν την παλιά επιτυχημένη συνταγή διακόσμησης. Ακουμπήστε τον καθρέφτη στον τοίχο ενός διαδρόμου για να τον επιμηκύνετε ή εντάξτε τον στο καθιστικό, στην τραπεζαρία ή στο υπνοδωμάτιό σας. Γίνεται αμέσως σημείο αναφοράς και βοηθάει τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και πιο φωτεινός.
Καπελιέρες, βαλίτσες και μπαούλα θα σας βοηθήσουν να τακτοποιήσετε κοσμήματα, φωτογραφίες, κουβερτάκια κτλ., ενώ ένα vintage κομμάτι στο μπάνιο φιλοξενεί ιδανικά τις πετσέτες. Ράψτε του καινούργια φόδρα και επιπλέον θήκες για μικροπράγματα.
Χρησιμοποιήστε vintage υφάσματα για να επενδύσετε έναν ή και όλους τους τοίχους ενός δωματίου κλέβοντας λίγη από τη γοητεία των κλαμπ. Η παλιά κλασική εκδοχή θέλει το κάτω μέρος του τοίχου να ντύνεται με ξύλο ή να βάφεται με ένα σκούρο χρώμα. Με την ευκαιρία, πάντως, μπορείτε να βελτιώσετε την ηχομόνωση του χώρου τοποθετώντας μεταξύ τοίχου και υφάσματος πετροβάμβακα.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement