http://www.mrkteo.gr/

Κυριακή

Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι Δικαστές

Αποφασισμένοι να προβούν σε κινητοποιήσεις και να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που εργάζονται εμφανίστηκαν οι δικαστές στην έκτακτη γενική συνέλευση τους που πραγματοποιήθηκε στο Εφετείο Αθηνών, με αιχμή του δόρατος οικονομικά και θεσμικά θέματα.

Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από δικαστές και εισαγγελείς , ενώ το ενδιαφέρον των εισηγήσεων μονοπώλησε η επικείμενη μείωση των αποδοχών τους , η υπαγωγή των νέων δικαστών στο ΙΚΑ και οι αιτιάσεις περί καθυστέρησης στην απονομή δικαιοσύνης.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, δήλωσε: «Η δικαιοσύνη στη χώρα μας σήμερα υπολειτουργεί, αλλά μόνο από άποψης του χρόνου απονομής ,όχι ποιοτικής. Αντισυνταγματική η διάταξη που προβλέπει την υπαγωγή νέων δικαστών στο ΙΚΑ. Γίνεται μια προσπάθεια να στραφεί ο κόσμος εναντίον των δικαστών, αλλά οι δικαστές έχουν ήδη δεχθεί τις μεγαλύτερες μειώσεις. Οι δικαστές εξάλλου έχουν μόνο το μισθό τους. Είμαστε αποφασισμένοι να μεταβάλουμε τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης, αν η κυβέρνηση εξακολουθεί να μας αντιμετωπίζει με αυτό τον τρόπο».
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement