http://www.mrkteo.gr/

Δευτέρα

Τουρκία - 7 ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό ανακοίνωσαν τον τερματισμό των ερευνών για επιζώντες

tourkia-seismos
7 ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, τα σωστικά συνεργεία στην Τουρκία τερματίζουν πλέον τις έρευνες για επιζώντες και επικεντρώνονται στην παροχή βοήθειας στους χιλιάδες σεισμόπληκτους
Η ζωή στις περιοχές που χτύπησε ο σεισμός επανέρχεται σταδιακά στο κανονικό: στο Ερτζίς αποκαταστάθηκε σε μέρος της πόλης η παροχή ρεύματος και άνοιξαν καταστήματα.


Πάντως οι περισσότεροι διστάζουν να επιστρέψουν στις κατοικίες τους ενώ η κατάσταση τους επιδεινώνεται από τις κακές καιρικές συνθήκες στην περιοχή, εξαιτίας του χιονιού και του κρύου.

Σε ολόκληρη την επαρχία έχουν διατεθεί 43.000 σκηνές, περισσότερες από τις απαιτούμενες ακριβώς λόγω του φόβου των κατοίκων να επιστρέψουν στις κατοικίες τους. Ωστόσο οι Αρχές θα τις διανέμουν μόνο σε όσους οι κατοικίες έχουν υποστεί τις βαρύτερες ζημιές.

Ο σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών που έπληξε την περασμένη Κυριακή την επαρχία Βαν προκάλεσε το θάνατο σε 596 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων που έδωσε στη δημοσιότητα το κέντρο αντιμετώπισης της κρίσης.

Τουλάχιστον 4.150 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ενώ μεγάλος αριθμός κατοικιών έχει καταστραφεί.

Συνολικά 231 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί από τα ερείπια μετά το σεισμό, μεταξύ τους ένα βρέφος 10 ημερών και δύο άνδρες που βρέθηκαν μετά από 100 ώρες στα ερείπια.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement