http://www.mrkteo.gr/

Κυριακή

Υγεία... Τροφές ωφελούν το δέρμα !

Τροφές που ωφελούν το δέρμα:

- Σπανάκι, μαγιά μπύρας, μπρόκολο που περιέχουν μικρές ποσότητες Α- λιποϊκού οξέος. Το λιποϊκό οξύ αυξάνει την επίδραση των βιταμινών C + E  και ενισχύει τον μεταβολισμό των κυττάρων, ενεργοποιεί το συκώτι να παράγει γλουτοθειόνη, που είναι ουσία αντιγηραντική και πολύ δραστική  ενάντια στις φλεγμονώδεις καταστάσεις στο σώμα μας
- Πράσινο τσάι, σταφύλια
- Σιταρόχορτο, σπιρουλίνα, χλωρέλλα
- Λαχανικά, καρότα, κόκκινη πιπεριά, γλυκοπατάτες, σπανάκι, πεπόνι μάνγκο που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων.
- Την βιταμίνη C που παίζει κυρίαρχο ρόλο στη διατήρηση της καλής κατάστασης των ινών του κολλαγόνου, την παίρνουμε από τα μπρόκολα, τα λεμόνια, το λάχανο, τις κόκκινες πιπεριές, τα ακτινίδια.
- Δημητριακά, αβοκάντο, ξηρούς καρπούς, ρέγγες, φουντούκια, φυστίκια που είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη Ε προστατεύει τον λιπώδη ιστό από την οξείδωση.
- Ηλιόσποροι, κολοκυθόσποροι ( πασατέμπος ) καρύδια, λιπαρά ψάρια, περιέχουν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που επανορθώνουν το ξηρό και ευαισθητο δέρμα και επιδιορθώνουν τις κυτταρικές βλάβες.
- Σπανάκι, αβγά, αχλάδια, κόκκινο κρέας οστρακοειδή που περιέχουν ψευδάργυρο. Ο ψευδάργυρος, είναι μέταλλο που βοηθά στην επανόρθωση των ιστών και στη σύνθεση των πρωτεϊνών
- Την βιταμίνη Β που παίζει ρόλο στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, την βρίσκουμε στα αβγά, τα σπαράγγια και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
- Το σελήνιο που είναι μέταλλο με σημαντική αντιοξειδωτική ικανότητα, υπάρχει στα αβγά, τα λαχανικά, στον τόννο, στη βρώμη ( κουάκερ ), ξηρούς καρπούς.
πηγή: meacolpa.blogspot.com 
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement