http://www.mrkteo.gr/

Δευτέρα

Ενδιαφέρον της Μέρκελ για τις ελληνικές δημόσιες επιχειρήσεις

Ξαφνικός «έρωτας» Μέρκελ για τις ελληνικές δημόσιες επιχειρήσεις

Ξαφνικός «έρωτας» της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για την Ελλάδα και στο βάθος τα ασημικά. Το Βερολίνο έχει έτοιμο πρόγραμμα 16 σημείων για την ενεργό εμπλοκή των Γερμανών στις αποκρατικοποιήσεις.

Η κα. Μέρκελ, η οποία τους τελευταίους μήνες μας έχει κάνει τη ζωή δύσκολη, παίζοντας ουσιαστικό ρόλο στην επιδείνωση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, υπόσχεται αμέριστη βοήθεια για να βγούμε από την κρίση, αλλά και να υλοποιήσουμε τις αποκρατικοποιήσεις.


«Νομίζω ότι η Ελλάδα θέλει να πετύχει και την προσπάθεια αυτή θα την στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις», ανέφερε, προσθέτοντας ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η Ελλάδα έχει την τύχη να διαθέτει πολλές δημόσιες υπηρεσίες, η αποκρατικοποίηση των οποίων, σε συνδυασμό με το άνοιγμα των επαγγελμάτων θα δημιουργήσει ευκαιρίες και θα βοηθήσει την ανάκαμψη της οικονομίας.


Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» οι Γερμανοί, με όπλα τα λεπτομερή σχέδια που έχουν καταρτίσει, τις συμφωνίες για παροχή τεχνογνωσίας προς την ελληνική πλευρά, τα επενδυτικά συνέδρια και τις επαφές που θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, είναι αποφασισμένοι το ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα να έχε δική της σφραγίδα.


Το σχέδιο των 16 σημείων εξειδικεύει το… λαμπρό πεδίο δόξης που φαίνεται να ανοίγεται μπροστά στις γερμανικές επιχειρήσεις, εντοπίζοντας επενδυτικές ευκαιρίες όπου ανέκαθεν υπήρχαν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης επί ελληνικού εδάφους (τουρισμός, μεταφορές) καθώς και σε τομείς όπως ενέργεια, νέες τεχνολογίες, διαχείριση αποκριμάτων και υγρών αποβλήτων.

Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement