http://www.mrkteo.gr/

Δευτέρα

Κρήτη... Ο ιατροδικαστής "βλέπει" ευθύνες γιατρών στο θάνατο της 16χρονης Στέλλας !

 
Εξελίξεις γύρω από το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, που συγκλόνισε την Ελλάδα, φέρνουν οι καταθέσεις ιατροδικαστών που υπέγραψαν την νεκροψία - νεκροτομή της άτυχης κοπέλας.
Συγκεκριμένα, ο κύριος Μπελιβάνης, σύμφωνα με το rethemnosnews.gr, κλήθηκε σε συμπληρωματική κατάθεση στην οποία αναφέρει ότι υπήρξε καθυστέρηση κινητοποίησης από τους γιατρούς και πως αν και η κοπέλα έφτασε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση, όταν ξεκίνησε η χορήγηση των φαρμακευτικών αντιδότων ήταν, ήδη, αργά.
Στις 20 Ιουλίου κλήθηκε για κατάθεση η μητέρα της, η οποία ζητά να αποδοθούν ευθύνες στον υπαίτιο για τον χαμό της κόρης της.
Τις δυο επόμενες μέρες, κατέθεσε και ο πατέρας της άτυχης Στέλλας. Κατά την πρώτη μέρα στην κατάθεση του εστίασε στους δύο νεαρούς, που, όπως αναφέρει, λειτουργούσαν βάσει σχεδίου. Τη δεύτερη μέρα, εστίασε στο νοσοκομείο και στις συνθήκες νοσηλείας.
Δεν έχουν κληθεί ακόμα για κατάθεση οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Το σίγουρο είναι πως θα κληθούν μετά από τους δυο νεαρούς, οι οποίοι αναμένεται να καταθέσουν σήμερα Δευτέρα (25/7).
Ο κύριος Μαρνέρης περιμένει την κατάθεση του πραγματογνώμονα - ιατροδικαστή, Φίλιππου Κουτσάφτη, ο οποίος έχει αναλάβει να ερευνήσει τις συνθήκες νοσηλείας της κοπέλας στο νοσοκομείο, το οποίο θα είναι το τελευταίο και το πιο σημαντικό κλειδί στην υπόθεση, καθώς θα καθορίσει την ευθύνη του νοσοκομείου.
Να σημειωθεί πως ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης, σύμφωνα με το cretalive.gr, ανέλαβε ως τεχνικός σύμβουλος, με εντολή της οικογένειας της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου της άτυχης κοπέλας, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Ρεθύμνου το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement