http://www.mrkteo.gr/

Δευτέρα

Ισοπαλία για την Ένωση...σε φιλικό παιχνίδι με την Μπακού από το Αζερμπαϊτζάν

Ισόπαλο έληξε το φιλικό ΑΕΚ-Μπακού
Η «Ένωση» έπαιξε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, είχε τον έλεγχο, αλλά της έλειπαν η τελική πάσα και τα καλά τελειώματα, χαρακτηριστικά που στα… «καλά» του ήταν βούτυρο στο ψωμί του «Ice-man».

Η ΑΕΚ «κόλλησε» στο 0-0 στο φιλικό κόντρα την Μπακού από το Αζερμπαϊτζάν.

«Βαριά» ήταν τα πόδια των παικτών του Χιμένεθ που, παρ’ όλα αυτά, έβγαλαν ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο και έπαιξαν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας απέναντι σε μία σαφώς κατώτερη ομάδα, αλλά πολύ πιο έτοιμη. Οι παίκτες του Χιμένεθ αναπτύσσονταν ορθόδοξα, έφταναν στην πηγή –ειδικά στο πρώτο μέρος με τη θετική παρουσία του Κάρλος- αλλά δυσκολεύονταν να πιουν νερό.

Θετική σε γενικές γραμμές ήταν η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ παραταγμένοι σε ένα 4-2-3-1 κατάφεραν να ασκήσουν πίεση ψηλά, να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας και να μην επιτρέπουν στον αντίπαλο να πάρει πρωτοβουλίες. Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετώπισε η «Ένωση» ήταν η χαρακτηριστική της δυσκολία στο να «βγάλει» φάσεις. Δημιουργούσε τις προϋποθέσεις, κυκλοφορούσε καλά την μπάλα έξω από την περιοχή, έφτανε με σχετική άνεση και με ορθόδοξη ανάπτυξη στην… πηγή αλλά δεν έπινε νερό.

Ο Κάρλος προσπαθούσε να τροφοδοτήσει τους Σιαλμά και Λυμπερόπουλο, αλλά οι αμυντικοί της Μπακού ήταν μονίμως περισσότεροι από τους επιθετικούς της ΑΕΚ στην περιοχή του Αγκίλ, είχαν καλύτερες τοποθετήσεις και δεν τους επέτρεψαν να ανοίξουν το σκορ.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε με διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής και πρωτοβουλίας και εν μέρει τα κατάφερε.

Η μπάλα έμεινε για περισσότερο χρόνο στα πόδια των παικτών της, όμως, η επιθετική της δημιουργία ήταν φτωχότερη από το πρώτο μέρος. Οι πολλές αλλαγές του Χιμένεθ, ο οποίος προσπάθησε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, όπως ήταν φυσιολογικό αποσυντόνισε την ομάδα του που δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία της Μπακού, εκτός από μία κεφαλιά του Καφέ στο 70’ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

πηγή: sport-fm.gr 
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement