http://www.mrkteo.gr/

Δευτέρα

Πάνω από 1.000 ανθρώπους συνέλαβε η αστυνομία στο βόρειο Μεξικό

Ξεπέρασαν τις 1.000 οι συλλήψεις στο Μεξικό 

Περισσότερους από 1.000 ανθρώπους συνέλαβε η αστυνομία στο βόρειο τμήμα του Μεξικού, μετά από επιχείρηση διείσδυσης σε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων. Η επιχείρηση οδήγησε σύμφωνα με την ομοσπονδιακή αστυνομία στην απελευθέρωση τουλάχιστον 20 ανηλίκων κοριτσιών.

Σύμφωνα με τις αρχές συνελήφθησαν 500 άνδρες και 530 γυναίκες που κατηγορούνται για εμπορία ανθρώπων και για το ότι εξανάγκαζαν ανήλικους, κυρίως έφηβες, στην πορνεία. Η επιχείρηση είχε στόχο να βρεθούν άνθρωποι που αγνοούνταν, και εκτυλίχθηκε κυρίως στη Σιουδάδ Χουάρες, στην μεθόριο με τις ΗΠΑ.


Στην διάρκεια της δεκαετίας του 1990 πάνω από 400 νέες γυναίκες είχαν δολοφονηθεί στη Χουάρες, την πόλη του Μεξικού όπου οι δείκτες της εγκληματικότητας είναι υψηλότεροι από ό,τι σε κάθε άλλη στη χώρα.


Σύμφωνα με την αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών έρευνες έγιναν σε 23 μπαρ, τρία ξενοδοχεία και πολλά σπίτια στην πόλη.


Το 2010, τουλάχιστον 59 γυναίκες και νεαρά κορίτσια είχαν εξαφανιστεί στη Σιουδάδ Χουάρες και 48 ακόμα στην υπόλοιπη πολιτεία Τσιουάουα, στην οποία υπάγεται διοικητικά η πόλη, σύμφωνα με μια εγχώρια ΜΚΟ η οποία βασίζεται σε επίσημα στοιχεία.

Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement