http://www.mrkteo.gr/

Δευτέρα

Αλεξάντερ Χλεμπ και Μαχαμαντού Ντιαρά...για Θρύλο

Tον Αλεξάντερ Χλεμπ και τον Μαχαμαντού Ντιαρά φέρεται να εξετάζει ο Ολυμπιακός σε περίπτωση που «ναυαγήσει» οριστικά η μεταγραφή του Σάντσες.

Πρόκειται για δύο παίκτες που μόνο απαρατήρητοι δεν περνάνε με θητεία στα ευρωπαϊκά γήπεδα και σε κορυφαίες ομάδες. Ιδιαίτερες συστάσεις δεν χρειάζονται και το gazzetta.gr επχειρεί να τους συγκρίνει και να κάνει το τελικό... ταμείο για το ποιος τελικά είναι η καταλληλότερη λύση για τον Ολυμπιακό!

Ηλικία

Οι δύο ξένοι είναι ακριβώς συνομήλικοι καθώς έχουν μόνο 17 ημέρες διαφορά! Ο Χλεμπ γεννήθηκε την 1η Μαΐου του 1981 και ο Ντιαρά στις 18, άρα αναφερόμαστε σε δύο τριαντάχρονους ποδοσφαιριστές που θεωρητικά βρίσκονται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας τους κι έχουν ακόμα αρκετά χρόνια μπάλα μπροστά τους!

Εμπειρία

Δύσκολο να βγάλεις νικητή σε αυτή την κατηγορία, καθώς μπορεί ο Λευκορώσος να έχει παίξει σε περισσότερες μεγάλες ομάδες από τον πρώην παίκτη του ΟΦΗ, αλλά τα πέντε χρόνια του Ντιαρά στη Ρεάλ τα ισοφαρίζουν όλα! Επίσης έχει παίξει σε ΟΦΗ, Φίτεσε, Λιόν και Μονακό από τον περασμένο Ιανουάριο. Ο Χλεμπ έχει φορέσει τη φανέλα της Μπάτε, της Στουτγάρδης, της Άρσεναλ, της Μπαρτσελόνα και της Μπέρμιγχαμ.

Ευκολία απόκτησης

Προβάδισμα σε αυτό τον τομέα έχει ο Ντιαρά, καθώς μετά τον υποβιβασμό της Μονακό είναι ελεύθερος και με λίγα περισσότερα από ένα εκατομμύριο ευρώ, δεν θα έλεγε όχι στη μετακόμισή του στο Λιμάνι. Αντιθέτως ο Χλεμπ δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα. Ωστόσο η πρωταθλήτρια Ευρώπης θέλει να τον αφήσει ελεύθερο, καθώς της κοστίζει ακριβά και έτσι δεν θα χρειαστούν χρήματα για την αποδέσμευσή του. Εντούτοις, ο ίδιος επιμένει σε αρκετά μεγάλο κασέ και δεν συζητάει για λιγότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο!

Θέση

Και σε αυτόν τον τομέα, ο Ντιαρά είναι πιο κοντά στις απαιτήσεις του Ολυμπιακού καθώς πρόκειται για καθαρά αμυντικό χαφ. Αντιθέτως ο Λευκορώσος είναι μέσος με επιθετικογενείς τάσεις, ενώ παίζει με άνεση και στα άκρα. Αλλά όπως όλοι γνωρίζουν, ο Ολυμπιακός αναζητεί αμυντικό χαφ!

Ποδοσφαιρικά προσόντα

Άλλη μια ισοπαλία, αν και σε επιμέρους τομείς υπάρχουν διαφορές. Και οι δύο είναι δυνατοί ποδοσφαιριστές, αλλά ο Χλεμπ είναι εμφανώς πιο σκληρός. Τεχνικά δεν υπολείπονται, αλλά ο Λευκορώσος μπορεί να κάνει μια περίτεχνη ενέργεια περισσότερη από τον μέσο από το Μάλι, ενώ φημίζεται και για τις ασίστ του. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι δύο έχουν πετύχει ακριβώς τον ίδιο αριθμό γκολ με τις ομάδες τους (25) αλλά ο παίκτης της Μπαρτσελόνα έχει δύο παραπάνω σε διεθνές επίπεδο (7) έναντι του Ντιαρά!

Τραυματισμοί

Παρά το δυναμικό τους στιλ παιχνιδιού, δεν έχουν λείψει πολύ καιρό από τα γήπεδα λόγω τραυματισμών. Ο Χλεμπ έχασε αρκετούς μήνες στα τέλη του 2005 όταν ήταν στην Άρσεναλ λόγω τραυματισμού, ενώ και τη σεζόν 2006-07 χτύπησε και πάλι. Ο Ντιαρά στα τέλη του 2008 υποβλήθηκε σε επέμβαση στον αχίλλειο και έμεινε εκτός αγώνων μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Ελληνική πραγματικότητα

Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια. Μπορεί να έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τη σεζόν 1998-99 που ο Ντιαρά ήταν παίκτης του ΟΦΗ, αλλά όλο και κάτι παραπάνω γνωρίζει σε σχέση με τον Χλεμπ. Παράλληλα δεν σταμάτησε τις επαφές με πολλούς Έλληνες και γνωρίζει αρκετά πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

  πηγή: gazzetta.gr
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement