http://www.mrkteo.gr/

Τρίτη

Τα γυρίζουν τώρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ...μπροστά στην ψήφο εμπιστοσύνης στο κόμμα τους !

Πριν από λίγες ημέρες έκαναν τον πανικό μέσα στο ΠΑΣΟΚ για το Μεσοπρόθεσμο και τώρα όσο η ψηφοφορία έρχεται πιο κοντά, μπροστά στην ψήφο εμπιστοσύνης στο κόμμα τους, η μια κωλοτούμπα έρχεται μετά την άλλη.

Ήδη, τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν ασκήσει το τελευταίο διάστημα σκληρή κριτική στο κόμμα, δήλωσαν σήμερα στη Βουλή ότι θα δώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Πρόκειται για τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Π. Κουρουμπλή, Μεσσηνίας Οδ. Βουδούρη και Β’ Πειραιά Δημήτρη Λιντζέρη.
Ο κ. Π. Κουρουμπλής δήλωσε ότι θα ψηφίσει την κυβέρνηση αλλά δεν πρόκειται να της παράσχει λευκή επιταγή ζητώντας να δεσμευτεί για την προώθηση αναγκαίων αλλαγών που να ικανοποιούν την ανάγκη κοινωνικής δικαιοσύνης και να προωθούν δραστικές αλλαγές στο κράτος και το πολιτικό σύστημα.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ζήτησε να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες όσων μετέφεραν κεφάλαια στο εξωτερικό ως το τέλος του έτους, να αυξηθούν οι άμεσοι φόροι, να θεσπισθεί ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και να υπάρξει κατάργηση του πόθεν έσχες για αγορά κατοικίας επί μια πενταετία.
Πρότεινε αλλαγή του συντάγματος με κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, αναβάθμιση του κοινοβουλίου ακόμη και αλλαγή του πολιτεύματος με μετάβαση σε προεδρική δημοκρατία. Επιπρόσθετα.
Ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δήλωσε ότι θα παράσχει και ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Οδ. Βουδούρης ζητώντας από την κυβέρνηση ένα ευρύτερο σχέδιο που να ξεπερνά το Μνημόνιο και να θέτει την ίδια στιγμή δικλείδες όπως ο περιορισμός της ανεργίας.
Ο κ. Δ. Λιντζέρης, βουλευτής της Β Πειραιά του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι ο ανασχηματισμός έχει αναθερμάνει την εμπιστοσύνη εταίρων και δανειστών και κάλεσε την κυβέρνηση να λειτουργήσει ως σχήμα εθνικής σωτηρίας επιμένοντας στην συναίνεση.
Είναι απαραίτητο να αλλάξει το κλίμα και να στοχεύσουμε στην ανάπτυξη δήλωσε ο βουλευτής Πειραιά αφήνοντας να εννοηθεί ότι προτίθεται να ψηφίσει την νέα κυβέρνηση.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement