http://www.mrkteo.gr/

Τετάρτη

Ηλίας Μόσιαλος... Η ανάθεση του έργου για το Ελληνικό θα πρέπει να είναι πλήρως διαφανής !


Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ  

Προφανώς για την επένδυση του Κατάρ στο Ελληνικό γίνονται συνεννοήσεις, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μόσιαλος.


Σε ότι αφορά το θέμα της απευθείας ανάθεσης του έργου είπε πως αυτό θα το αποφασίσει η ελληνική Βουλή. Σημείωσε πως η ανάθεση του έργου θα πρέπει να είναι πλήρως διαφανής.

Την Τρίτη, η κυβέρνηση διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα ότι το Κατάρ απέσυρε οριστικά το ενδιαφέρον του για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Ως λόγους, το δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, επικαλείται εμπλοκή από την Ε.Ε. η οποία πιέσθηκε παρασκηνιακά από τη Γερμανία προκείμενου να εμποδίσει την Αθήνα να προχωρήσει σε συμφωνία με απευθείας ανάθεση.

Η εφημερίδα μάλιστα, κάνει λόγο για «φιάσκο» που προκάλεσε την οργή των αξιωματούχων του, που κατηγορούν την κυβέρνηση Παπανδρέου για ερασιτεχνική διαχείριση.

Επίσης, κατά το δημοσίευμα, πρόβλημα δημιουργήθηκε και με την εμπλοκή του ισπανού αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο, ο οποίος είχε αναλάβει χωρίς διαγωνισμό το σχέδιο μελέτης.

Μόσιαλος για ανασχηματισμό και λειτουργία δημόσιου τομέα

Ο κ. Μόσιαλος είπε πως ο ανασχηματισμός δεν δίνει λύσεις, σημειώνοντας πως είναι απαραίτητη η αποφασιστικότητα και η μη αναβλητικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης.

Για τον κρατικό μηχανισμό είπε πως είναι εξαιρετικά δυσλειτουργικός. Αυτό -όπως είπε- οφείλεται στο γεγονός ότι δεν είχε μάθει να λειτουργεί κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement