http://www.mrkteo.gr/

Τετάρτη

Γιάννης Διαμαντίδης... “Συμφωνήσαμε να μειωθεί η τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων” !


  

Φθηνότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στο ποσοστό που θα μειωθούν οι κρατήσεις υπέρ τρίτων αποφάσισαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης.

Συμφωνήσαμε να μειωθεί η τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή, θέλω να ευχαριστήσω τους κοινωνικούς εταίρους που έδειξαν συναντίληψη σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας αφού κοινός στόχος όλων μας είναι η βελτίωση, η βιώσιμη ανάπτυξη και η αύξηση του τουρισμού μας” τόνισε ο υπουργός.

“Η κυβέρνηση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον των πολιτών θα προχωρήσει αμέσως στην κατάργηση όλων αυτών των φόρων, ενώ οι εταιρείες από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν ότι δεν θα καρπωθούν αυτή τη μείωση με ενδεχόμενες αυξήσεις στα εισιτήρια ώστε φέτος όλοι οι πολίτες να ταξιδέψουν στα νησιά μας με μειωμένες τιμές” υπογράμμισε ο Γιάννης Διαμαντίδης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΕΕΝ επί θεμάτων ακτοπλοΐας, Μιχάλης Σακέλης, σε δηλώσεις του τόνισε ότι “η ακτοπλοΐα αντιμετωπίζει πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα και πρέπει να λάβουμε μέτρα, προκειμένου να μην υποβαθμιστούν οι υπηρεσίας μας προς τα νησιά.”
Εμείς ουσιαστικά ζητάμε κατάργηση των κρατήσεων υπέρ τρίτων γιατί τις θεωρούμε μη ανταποδοτικές” είπε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΕΝ αλλά πρόσθεσε ότι “περιμένουμε τον υπουργό να πάρει τις τελικές του αποφάσεις.
Ο κ. Σακέλης ανέφερε, επίσης, ότι τα λιμενικά τέλη είναι μη ανταποδοτικά, καθώς δεν επενδύονται στα περισσότερα λιμάνια, ενώ για το ΦΠΑ ανέφερε ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν σκέφτεται να προχωρήσει σε μείωση στα επίπεδα των τουριστικών υπηρεσιών στα νησιά.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement