http://www.mrkteo.gr/

Δευτέρα

Allianz... Μόνο η αναδιάρθρωση δεν αρκεί !

Allianz: Μόνο η αναδιάρθρωση δεν αρκεί
 Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στην Ευρώπη, της Allianz, προειδοποίησε τις κυβερνήσεις να μην πιέζουν την Αθήνα προς την πτώχευση, εμποδίζοντας την παροχή επιπρόσθετης βοήθειας προς τη χώρα.


«Η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει τις πιο αδύναμες χώρες. Οι συνέπειες μιας πτώχευσης της Ελλάδας θα είναι ανεξέλεγκτες» δήλωσε ο Michael Diekmann στην εφημερίδα Bild.

«Τι θα συνέβαινε αν υπήρχε συνωστισμός στις τράπεζες και όλοι οι Έλληνες καταθέτες έπρεπε να αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους; Οι τράπεζες θα έκλειναν και πολλές άλλες περιοχές και χρηματοδοτικά ιδρύματα θα επηρεάζονταν ανεξέλεγκτα», τόνισε.

Οι επενδυτές αναμένουν την έκθεση της τρόικας για το ελληνικό χρέος τον Ιούνιο, καθώς από αυτή θα κριθεί η καταβολή της πολυπόθητης 5ης δόσης των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Αθήνα.

Εκπρόσωπος της Allianz είπε ότι η έκθεση της γερμανικής ασφαλιστικής εταιρείας στο ελληνική χρέος διαμορφώθηκε σε 1,3 δισ. ευρώ από το τέλος του 2010.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz είπε ότι μονάχα η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους δεν θα επιλύσει τα προβλήματα της χώρας και απηύθυνε έκκληση για ένα «σχέδιο Μάρσαλ», αναφερόμενος στην βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

πηγή: epikaira.gr  
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement