http://www.mrkteo.gr/

Πέμπτη

Άρωμα εκλογών !!!

19 Ή 26 Ιουνίου ?
Μυρίζει εκλογές… Το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, δεν αποτελεί απλά ακόμα ένα σενάριο από τα πολλά που κυκλοφορούν, αλλά είναι η γενική αίσθηση που δίνει για πρώτη φορά η ίδια η εικόνα της κυβέρνησης.


Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδα, τα οποία θα πρέπει να απαντήσει και μάλιστα άμεσα. Τα αδιέξοδα αυτά δεν είναι δεν είναι μόνο οικονομικά (έσοδα, έλλειμμα, χρέος…). Από πίσω κρύβονται και πολλά συμφέροντα.

Όπως έχουμε ήδη ξαναπεί στην fmvoice.gr, πίσω από όλες αυτές τις συζητήσεις περί της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους βρίσκονται μία σειρά από κερδοσκοπικά παιχνίδια. Ανάλογα, λοιπόν, με το πότε θα αποφασιστεί η αναδιάρθρωση ο πρωθυπουργός θα «ευχαριστήσει» αντίστοιχα αυτούς που ποντάρουν στο «σήμερα» ή στο «αύριο».

Όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Ο Γ. Παπανδρέου έχει ακόμα δύο εγχώριους «πονοκεφάλους». Ο πρώτος είναι η έλλειψη της λαϊκής συναίνεσης. Οι συνεχείς επιθέσεις σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είναι μία μικρή ένδειξη της δυσαρέσκειας του κόσμου. Γι’ αυτό τον λόγο ο πρωθυπουργός αναβάλει συνεχώς να ανακοινώσει τα νέα μέτρα.

Αντ’ αυτού , καλεί σήμερα υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο αναμένεται να παρουσιάσει νομοσχέδια δευτερευούσης σημασίας.

Ο άλλος «πονοκέφαλος» του ΓΑΠ που αναμένεται να τον οδηγήσει σύντομα σε πρόωρες εκλογές είναι η ίδια του η κυβέρνηση και η ασυνεννοησία που επικρατεί μεταξύ των μελών της. Για κάθε πρωτοβουλία που επιχειρεί να πάρει το ΠΑΣΟΚ ξεσπούν μία σειρά από αντιδράσεις από τα ίδια του τα μέλη.

Όλη η αυτή η εικόνα, η οποία έχει παγιωθεί το τελευταίο διάστημα, οδηγούν εύλογα στο συμπέρασμα ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα τα βγάλει εύκολα πέρα και πιθανόν να αναγκαστεί να προσφύγει στις κάλπες… 

Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement