http://www.mrkteo.gr/

Πέμπτη

Φοβούνται κατακραυγή και πιέζουν για Siemens !

Πρωτοβουλία για να φέρουν το πόρισμα της Siemens για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ετοιμάζονται να πάρουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ καθώς τα επιτελεία των κομμάτων τους καθυστερούν επικίνδυνα την συλλογή των απαραίτητων υπογραφών με αποτέλεσμα να πλησιάζει η ώρα της παραγραφής του σκανδάλου.
Να σημειωθεί πως το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που ζητούσε περαιτέρω διερεύνηση για 14 πρώην υπουργούς και υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κατατέθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και πως τα όποια αδικήματα προκύπτουν από τα μέχρι τώρα στοιχεία παραγράφονται με το κλείσιμο της Βουλής τον ερχόμενο Ιούνιο. Υπο αυτά τα δεδομένα λοιπόν η διακομματική πρωτοβουλία των συγκεκριμένων βουλευτών που δηλώνουν ότι «έχουν αγανακτήσει και αρνούνται να βρίσκονται στο στόχαστρο της κοινής γνώμης συλλήβδην για σκάνδαλα με τα οποία δεν έχουν καμία σχέση»  θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα και εφόσον έως τότε δεν υπάρξει κεντρική απόφαση ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες.

Ποιες είναι οι επόμενες διαδικασίες; Για να συζητηθεί στην ολομέλεια το πόρισμα της εξεταστικής απαιτούνται υπογραφές από εξήντα τουλάχιστον βουλευτές (εως αυτή την στιγμή η «πρωτοβουλία για την Siemens» έχει «κλειδώσει» τουλάχιστον πενήντα  υπογραφές), με την ολοκλήρωση της συζήτησης πρέπει να υπάρξει νέα πρόταση από τουλάχιστον 30 βουλευτές οι οποίοι θα ζητούν από την ολομέλεια της βουλής την σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Η πρόταση τίθεται σε ψηφοφορία και εφ όσον υπερψηφιστεί συστήνεται η προανακριτική. Το πόρισμα της προανακριτικής μετά από ανάλογες διαδικασίες φτάνει ξανά στην ολομέλεια τα μέλη της οποίας με ψηφοφορία αποφασίσουν ποιους από τους παραπεφθέντες θα στείλουν στο Ειδικό Δικαστήριο.

Πάντως την ερχόμενη Παρασκευή 8 Απριλίου θα συζητηθεί το πόρισμα της εξεταστικής  των ομολόγων στην ολομέλεια της Bουλής.
 
πηγή: Πρώτο Θέμα
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement