http://www.mrkteo.gr/

Πέμπτη

Ernesto's project...


 

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν ο... αρχιτέκτονας στο «Σπίτι απ' την αρχή». Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα με πολλά θετικά στοιχεία. Είναι πρωταθλητής. Δεν θέλει γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή. Μόνο βελτιωτικές κινήσεις. Γι' αυτό και αυτό το καλοκαίρι θα προβληθεί ένα άλλο... έργο, το Ernesto's Project. Με αφορμή την επικείμενη (σ.σ. πιθανότατα τη Δευτέρα, μετά την Καβάλα) συνάντηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη το thrylos.gr γράφει για τα θέλω του σενιόρ Ερνέστο.

1) Ο Βαλβέρδε θέλει «κοντό» ρόστερ. «Ελαφρύ» αν προτιμάτε. Δε θέλει να έχει 30 παίκτες. «Όσους περισσότερους έχω, τόσο περισσότεροι είναι οι γκρινιάρηδες που μένουν στον πάγκο», λέει και δεν έχει άδικο. Ο... μαγικός αριθμός είναι το 25, μαζί με τους τερματοφύλακες. Άντε λίγο παραπάνω του χρόνου λόγω Champions League...

2) Θέλει παίκτες να έχουν ποιότητα αλλά θεωρεί απαραίτητο να είναι και καλοί αθλητές. Παίκτες δηλαδή που θα αντέχουν σε... υψηλές αγωνιστικές  πιέσεις. Που θα σπεύδουν να αμυνθούν και να πιέσουν όταν χάνεται η μπάλα. Ξέρουμε όλοι, άλλωστε, πως λατρεύει τους Φουστέρ, Μοδέστο, Μιραλάς.

3) Θέλει παίκτες απόλυτα πειθαρχημένους στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας και 100% επαγγελματίες. Θέλει να βλέπει ποδοσφαιριστές να... σκίζονται στην προπόνηση, να την αντιμετωπίζουν, περίπου, ως κανονικό ματς. Δε θέλει να κάνουν οι παίκτες του... κεφαλιού τους στο παιχνίδι.

4) Θέλει παίκτες να είναι όσο το δυνατόν πιο νέοι που σημαίνει με μεγάλες αντοχές και φιλόδοξοι. Κάτι σαν τον Μιραλάς δηλαδή. Από την άλλη όμως, αντιλαμβάνεται, πως η ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστήσει οφείλει να έχει και αρκετές... νότες εμπειρίας. Γι' αυτό και ουσιαστικά... αρχίζει η 11άδα του φετινού Ολυμπιακού από τον Ιμπαγάσα.

5) Θέλει παίκτες που να έχουν περάσει με επιτυχία το τεστ χαρακτήρα. ΟΚ, δεν είναι και ο Ρόμπερτ ντε Νίρο στην ταινία «Γαμπρός της συμφοράς» αφού δεν υποβάλλει στον ορό της αλήθειας τους παίκτες του, από την άλλη όμως παραδείγματα τύπου Λέτο μας δείχνουν το κοντινό μέλλον...

*Όσον αφορά στις θέσεις στις οποίες θέλει ενίσχυση, είναι προφανείς σε όλους μας. Τερματοφύλακας, αμυντικό χαφ (τουλάχιστον ένας), επιτελικός μέσος και δεξί χαφ κατά πρώτο λόγο. Από εκεί και έπειτα πολλά θα εξαρτηθούν και από τις όποιες αποχωρήσεις υπάρξουν.

πηγή: Πρώτο Θέμα
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement