http://www.mrkteo.gr/

Τετάρτη

Πολλά τα χιόνια αυτή την ώρα - Χιονίζει έντονα στα βόρεια της Αττικής - Που χρειάζονται αλυσίδες - Απαγορευτικό στα λιμάνια !

 

- Πάνω από 60 κλήσεις στην πυροσβεστική - Χιονίζει ασταμάτητα στα βόρεια της Αττικής
- Ειδική τηλεφωνική γραμμή για τις βλάβες δημιούργησε η ΔΕΗ
- Που χρειάζονται αλυσίδες - Γενικό απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά και Ραφήνα
- Τσίμπησαν και οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης!

 
Έντονη χιονόπτωση πλήττει την Εθνική Οδό με το δεύτερο κύμα του χιονιά να πλήττει την Φθιώτιδα, τη Βοιωτία κα την Εύβοια, ενώ και στα βόρεια προάστια σε πολλές περιοχές έχουν ήδη οι χιονοπτώσεις.

Αυτή τη φορά τα φαινόμενα πέρασαν ανατολικά της Λαμίας, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν προβλήματα και χωρίς φυσικά να έχουμε μεγάλη κίνηση στην εθνική. Σφοδρή χιονόπτωση έχουμε στην εθνική οδό στους Αγ. Θεοδώρους στα όρια Φθιώτιδας -Μαγνησίας, στο ύψος του Μαρτίνου και της Μαλεσίνας, ενώ χιονίζει και στην ευθεία της Θήβας, όχι όμως με την ίδια ένταση.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι στο πόδι και οι αλατιέρες έχουν πιάσει δουλειά, όπως μεταδίδει το Lamiareport.gr. Πριν από λίγα λεπτά δόθηκε εντολή από την τροχαία να σταματήσει η κυκλοφορία των φορτηγών στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, μέχρι νεοτέρας, για να μην επαναληφθούν τα χθεσινά φαινόμενα.

Το χιόνι δεν θα σταματήσει να πέφτει ειδικά από την Λαμία και κάτω σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ.Τάσο Αρνιακό. 'Οπως πρόβλεψε μέσω του Νewsit, "σήμερα οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και μάλιστα θα ειναι κατά τόπους ισχυρές από τη Λαμία και κάτω και κυρίως Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος και Χίος αργότερα μέσα στην ημέρα και στην Κρήτη. Οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί στα πελάγη 9 και κατά τοπους 10 μποφόρ. Στην Αττική το έχει στρώσει στα Βόρεια πρόστια αλλά μόλις κοπάσουν οι άνεμοι θα δούμε να το στρώνει και σε πιο πεδινά σημεία του νομού κυρίως μεσα στη νύχτα.


Ο χιονιάς, πάντως μέχρι στιγμής έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Από νωρίς το πρωί η Πυροσβεστική εχει δεχθεί περισσότερες απο 60 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Αγία Παρασκευή, Πεύκη, Βριλήσσια, Μαρούσι, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Παλλήνη, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση και Πολύδροσο.
ΩΡΑ 14.12 Η Πλατεία Πεντέλης στα λευκά... ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 14.12 Η Πλατεία Πεντέλης στα λευκά... ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 14.00 Η Πεντέλη χαμένη στο χιόνι αλλά πάντα σε ετοιμότητα ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 14.00 Η Πεντέλη χαμένη στο χιόνι αλλά πάντα σε ετοιμότητα ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 13.50 Τα εκχιονιστικά του δήμου Πεντέλης επι τω έργω ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 13.50 Τα εκχιονιστικά του δήμου Πεντέλης επι τω έργω ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 13.00 Χιόνι και στο Δήμο Φυλής ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 13.00 Χιόνι και στο Δήμο Φυλής ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 09.00 ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 09.00 ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΟΥ ΦΩΤΟ NEWSIT
TO ΔΕΝΤΡΟ ΗΛΙΚΙΑΣ 60 ΕΤΩΝ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ "ΓΛΥΤΩΣΕ" ΤΟ ΙΧ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ... ΦΩΤΟ NEWSIT
TO ΔΕΝΤΡΟ ΗΛΙΚΙΑΣ 60 ΕΤΩΝ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ "ΓΛΥΤΩΣΕ" ΤΟ ΙΧ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ... ΦΩΤΟ NEWSIT

Από το πρωί συνεχίζεται η χιονόπτωση στα βόρεια και ανατολικά προάστια, όμως οι περισσότεροι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Tα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Παλιά και τη Νέα Πεντέλη, την Εκάλη, την Πολιτεία, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, τα Μελίσσια, τους Θρακομακεδόνες, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τον Διόνυσο, τη Χασιά, τη Φυλή και τον Ωρωπό.

Κλειστά σχολεία σε Αττική

Με απόφαση του δημάρχου Κηφισιάς Νίκου Γ. Χιωτάκη κλειστά θα παραμείνουν και την Τετάρτη 9/3/2011 όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις δημοτικές κοινότητες Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης για λόγους ασφαλείας των μαθητών μετά την χιονόπτωση που έπληξε την Αττική
Είναι κλειστοί οι δρόμοι:

Πάρνηθος
από το τελεφερίκ και πάνω
Διονύσου από το 141 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πάνω
Αθηνών- Θηβών (παλιά) από το 4οχλμ
Φυλής προς Δερβενοχώρια από το μοναστήρι και πάνω.

Προβλήματα με το ρεύμα σε περιοχές της Αττικής

Ίδια με το πρωί παραμένει η κατάσταση όσον αφορά στα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία. Η ΔΕΗ έχει θέσει σε λειτουργία ειδική τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης πελατών για βλάβες λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν όλο το 24ωρο στο 210-9298100.

Όπως δήλωσε στο Newsit ο Διευθυντής της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης, τα συνεργεία είναι στο δρόμο και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Πρόβλημα υπάρχει στην ηλεκτροδότηση στο λεκανοπέδιο Αττικής κυρίως στην Πεντέλη, στην περιοχή του Μαραθώνα, Αγιο Στέφανο, Βριλήσσια, Θρακομακεδόνες, σε ορισμένες περιοχές Κηφισιάς και Κάτω Κηφισιάς.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλήματα έχουμε κυρίως στη Βοιωτία, Ασπρα Σπίτια, Δίστομο, Κωπαϊδα, στην Ευβοια  σε Υπάτη, Νεοχώρι και Ψαχνά. Σε κάθε περιπτωση το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η πτώση του πυλωνα στη Δρακιά Πηλίου που έχει αφήσει χωρίς ρεύμα τις Σποράδες".

Χωρίς ρεύμα οι Σποράδες

Από σήμερα το βράδυ θα ξεκινήσει σταδιακά η ηλεκτροδότηση της Αλοννήσου, της Σκιάθου και της Σκοπέλου, ανέφεραν αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η αποκατάσταση της βλάβης στο δίκτυο υψηλής τάσης που τροφοδοτεί τις Σποράδες (έχει πέσει ένας πυλώνας στο Πήλιο) δεν προβλέπεται να γίνει πριν την Παρασκευή. Η τροφοδότηση των νησιών θα γίνει, ανέφεραν, από εναλλακτικά δίκτυα...

Στην κατάψυξη όλη η χώρα

Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν από νωρίς το πρωί στην Κεντρική και στη Δυτική Μακεδονία, με κύριο χαρακτηριστικό την επικράτηση συνθηκών παγετού στο οδικό δίκτυο.

Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος από το Χορτιάτη προς τον Άγιο Βασίλη.

Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Γρίβας- Καστανερής-Λειβαδίων στο νομό Κιλκίς.
Αλυσίδες πρέπει να έχουν μαζί τους, οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν, του Σελίου, αλλά και προς τα «3-5 Πηγάδια».

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων στον παλιό δρόμο της Καστανιάς, αλλά και για την κίνηση των οχημάτων σε ολόκληρο το ορεινό δίκτυο του νομού Χαλκιδικής.

Στο νομό Φλώρινας, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νομού, λόγω των συνθηκών παγετού, αλλά και στα ορεινά του νομού Γρεβενών.  

Προβλήματα με τα πλοία

Πολλά προβλήματα δημιούργησαν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, σε πολλές περιοχές, οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους έως και τα 10 μποφόρ. Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κανένα δρομολόγιο πλοίου δεν γίνεται επίσης από Σαλαμίνα για Πειραιά, ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια στη γραμμή Παλούκια-Πέραμα. Κλειστές παραμένουν οι ακτοπλοϊκές γραμμές Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης, Πρίνου - Καβάλας, Αρκίτσας - Αιδηψού, Βόλου - Σποράδων, Κεραμωτής-Λιμένα Θάσου και Κυλλήνης για Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.

Ανοιχτή παραμένει η πορθμειακή γραμμή στο Ρίο, ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων από Πάτρα και από Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα - Λευκίμη. Στο μεταξύ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών έσπασαν οι πρωραίοι κάβοι του επιβατηγού-οχηματαγωγού "RΟPΑΧ 1" που βρισκόταν στο λιμάνι της Κορίνθου, με αποτέλεσμα να πέσει επάνω στο φορτηγό - οχηματαγωγό "Hellenic Sailor" που βρισκόταν και αυτό εντός του λιμανιού. Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από την Τρίτη το απόγευμα, ενώ οι λιμενικές αρχές καλούν τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, πριν ξεκινήσουν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία ή τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Πρόγνωση καιρού για αύριο Τετάρτη

Ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία προβλέπεται λίγες νεφώσεις. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Στην υπόλοιπη χώρα, χιονιά στα ορεινά, τα ημιορεινά και τα πεδινά των βορειότερων περιοχών και χιονόνερο στα νότια πεδινά. Από το απόγευμα πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων σε Θεσσαλία, ανατολική στέρεα, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Ειδικά στην περιοχή της Αττικής, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και μέχρι αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και στο αιγαίο 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρός παγετός κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα σημειωθεί ολικός παγετός.
πηγή: newsit.gr
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement