http://www.mrkteo.gr/

Πέμπτη

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ...Οι... Σάιλοκ «ακονίζουν» τα μαχαίρια!

Η διατήρηση  του ελληνικού spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων σε ολοένα υψηλότερα επίπεδα (956 μονάδες) δεν είναι καλό σημάδι εν όψει της δημοπρασίας του ελληνικού δημοσίου (έντοκα γραμμάτια) τον Ιανουάριο.
Και η συζήτηση που γίνεται για δανεισμό από τρίτες χώρες ρίχνει «νερό» στο μύλο των υποψήφιων δανειστών. Είναι σαν να έχουμε πάει άφραγκοι στον σκληρό τοκογλύφο (απόγονο του Έμπορου της Βενετίας του Σαίξπηρ Σάιλοκ) και να ζητάμε χρήματα.

Σημασία έχει επίσης η πίεση στα ομόλογα Ιρλανδίας, αλλά και της Ιταλίας – η οποία είναι επίφοβη για πολλούς αναλυτές. Μέσα σ αυτό το περιβάλλον , οι μετοχές των ελληνικών τράπεζών- οι  οποίες θα αγοράσουν τα ελληνικά έντοκα – δεν θα μπορούσαν να προεξοφλήσουν κέρδη. Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1423 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,35%. Οριακή πτώση και για τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Πτώση 0,32% για την Εθνική στα 6,20 ευρώ. Απώλειες 0,75% για την Alpha Bank, 0,51% για την Εurobank και 1,55% για τα Ελληνικά Πετρέλαια. Πτώση 1,69% και για την ΟΠΑΠ. Στα 3,5 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι συναλλαγές.
πηγή: Πρώτο Θέμα
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement