http://www.mrkteo.gr/

Πέμπτη

Απίστευτο... Ετοιμάζουν νέα αύξηση στη ΔΕΗ!

 

Πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από το ηλεκτροσόκ των αυξήσεων στη ΔΕΗ, που καλά καλά δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εισηγείται νέες αναπροσαρμογές προς τα πάνω εντός του 2011.

Σύμφωνα με όσα προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) οι αυξήσεις θα ''περάσουν'' τόσο μέσω των τιμολογίων ενέργειας, όσο και μέσω του ειδικού τέλους ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), που επιβαρύνει όλους τους λογαριασμούς.
Η ΡΑΕ λοιπόν πρότεινε να επανεξεταστούν τα τιμολόγια, πριν μάλιστα αλλάξει ο χρόνος, ιδίως γιατί δεν ισχύουν πλέον οι χαμηλές τιμές στα καύσιμα που είχαν προυπολογιστεί με συνέπεια να παρασύρουν προς τα πάνω και το κόστος παραγωγής.
Επίσης η Αρχή τονίζει ότι μέχρι το 2013 θα πρέπει να ισχύουν ενιαία τιμολόγια για τους οικιακούς πελάτες και να μην διαφοροποιούνται σε κατηγορίες ανάλογα με την τετραμηνιαία κατανάλωση και τον τύπο παροχής, δηλαδή μονοφασικό ή τριφασικό, να έχει καταργηθεί η διάκριση σε τιμολόγια βιομηχανικής και εμπορικής χρήσης ενώ συνιστά την επανεξέταση της βάσης υπολογισμού των Τιμολογίων Ρυθμιστικού Ελέγχου της ΔΕΗ.
Πολύ πιθανές είναι οι αυξήσεις και στο τέλος ΑΠΕ που υπάρχει σε κάθε λογαριασμό, καθώς λείπουν χρήματα από τον λογαριασμό του ΔΕΣΜΗΕ από τον οοποίο γίνεται η πληρωμή των παραγωγών ρεύματος και έτσι η ΡΑΕ προτείνει να πληρώσουμε εμείς τα ''σπασμένα''.
 πηγή: newsit.gr
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement