http://www.mrkteo.gr/

Πέμπτη

Bild... Η πλειοψηφία των Γερμανών θέλει επιστροφή στο μάρκο...

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα Bild, αφού σύμφωνα...
 
Bild: Η πλειοψηφία των Γερμανών θέλει επιστροφή στο μάρκο
με αυτά μεγάλος αριθμός Γερμανών είναι δυσαρεστημένος με το ευρώ και ευχαρίστως θα επέστρεφε στο μάρκο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Deutsche Welle, oμολογουμένως το 2010 ήταν μία δύσκολη χρονιά για το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, με τις κρίσεις χρέους σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης να λειτουργούν σαν βαρίδι.
«Έτσι πολλοί Γερμανοί απογοητεύθηκαν με το γεγονός ότι έπρεπε να πληρώσουν περισσότερους φόρους για να σώσουν την Ελλάδα ή την Ιρλανδία, όπου τα χρέη των κυβερνήσεών τους απείλησαν να καταρρίψουν το ευρώ», σχολιάζει η εφημερίδα.
Για το λόγο αυτό φαίνεται ότι πολλοί Γερμανοί αναπολούν το μάρκο, που κάποτε ήταν ένα από τα πιο σταθερά νομίσματα στον κόσμο.
Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την εταιρεία YouGov-Institute για λογαριασμό της Bild, έδειξε ότι το 49% των Γερμανών πολιτών επιθυμεί επιστροφή στο μάρκο, ενώ το 41% είναι αντίθετο σε αυτό.
Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι η πλειοψηφία των Γερμανών ανησυχεί για τη σταθερότητα του ευρώ και στη δυνατότητα του πληθωρισμού. Περίπου 77% των 1.068 ατόμων που ερωτήθηκαν από το YouGov είπε ότι προσωπικά δεν έχει επωφεληθεί από την υιοθέτηση του ευρώ.

Θα υιοθετούσαν το ευρώ σήμερα;

Στο υποθετικό ερώτημα αν η χώρα δεν ήταν μέλος της ευρωζώνης, μόνο το 30% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε υπέρ της υιοθέτησης του ευρώ, ενώ το συντριπτικό 60% θα ψήφιζε κατά.
Ωστόσο, παρά τις ανησυχίες των συμμετεχόντων στην έρευνα, η πλειοψηφία πιστεύει ότι το ευρώ είναι εδώ για να μείνει. Απόδειξη ότι στην ερώτηση αν το ευρώ θα εξακολουθήσει να είναι το νόμισμα της Γερμανίας σε 20 χρόνια, το 55% είπε ναι.
Η Γερμανία υιοθέτησε το ευρώ το 1999 μαζί με 10 άλλες χώρες. Η Ελλάδα ακολούθησε το 2001. Έκτοτε η Σλοβενία, η Κύπρος, η Μάλτα και η Σλοβακία προσχώρησαν επίσης. Τέλος, την 1η Ιανουαρίου, η Εσθονία θα γίνει το 17ο μέλος της ζώνης του ευρώ.
πηγή: epikaira.gr 
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement