http://www.mrkteo.gr/

Παρασκευή

2010: Γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει...

2010: Γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την εκπνοή του χρόνου και μια ματιά στα σημαντικότερα, τουλάχιστον από άποψη προσέλκυσης ενδιαφέροντος, γεγονότα, είναι πάντα χρήσιμη σε όσους θέλουν να θυμηθούν, να προβληματιστούν, να αφυπνιστούν…

Αναμφισβήτητα, το λεξιλόγιό μας εμπλουτίστηκε με πολλούς οικονομικούς όρους το 2010: κρίση, μνημόνιο, ΔΝΤ, τρόϊκα, επιμήκυνση, αποπληρωμή δανείου, επιτήρηση και πολλές ακόμη λέξεις, η απαρχή των οποίων βρίσκεται στο Καστελόριζο, εκεί από όπου ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέο, ανακοίνωσε την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, καθώς η Ελλάδα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα ιδίοις δυνάμεις. Το 2010 θα μείνει στην ιστορία ως το έτος σταθμός για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική κατάσταση, πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη εργατική διαδήλωση των τελευταίων ετών, στο πλαίσιο της οποίας 3 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο. Ήταν οι άτυχοι υπάλληλοι της Marfin, στο κέντρο της Αθήνας. Οι δράστες παραμένουν άγνωστοι... ενώ η βία στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας έκανε πολλές φορές τον τηλεοπτικό γύρο του κόσμου.
Η δολοφονία της ελεύθερης έκφρασης, με όποιο τρόπο αυτή διατυπώνεται, πήρε σάρκα και οστά στο πρόσωπο του Σωκράτη Γκιόλια. Η μαφιόζικη εκτέλεση του δημοσιογράφου, ιδρυτή ενός από τα πρώτα γνωστά και δημοφιλή blogs σόκαρε και προβλημάτισε.
Ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος δίχασε και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Σημασία όμως έχει ότι μάλλον δεν έγινε ποτέ νόμος! Οι καταστηματάρχες αντέδρασαν και παρά τις απειλές για τσουχτερά πρόστιμα, με το "έτσι θέλω" αποφάσισαν να... παρανομήσουν για να μην χάσουν την ήδη μειωμένη λόγω της κρίσης πελατεία τους.
Πέρασαν περισσότερους από δύο μήνες στα έγκατα της γης και η υφήλιος με αγωνία μέτρησε αντίστροφα τις μέρες μέχρι τον απεγκλωβισμό τους. Στις 13 Οκτωβρίου ο πρώτος από τους 33 εγκλωβισμένους ανθρακωρύχους είδε το φως της ημέρας και πάλι (έστω και με ειδικά γυαλιά για να προστατευθούν τα μάτια του) και όλος ο κόσμος δάκρυσε μαζί με τις οικογένειες τους.
H ιστοσελίδα WikiLeaks αποκαλύπτει και οι διπλωμάτες χάνουν τον ύπνο τους: Ξεκινώντας από τον Απρίλιο και τη δολοφονία αμάχων και ενός ρεπόρτερ από αμερικανικό ελικόπτερο και φθάνοντας μέχρι το Νοέμβριο και την αποκάλυψη δεκάδων χιλιάδων απόρρητων εγγράφων της αμερικανικής διπλωματίας, οι διαρροές της WikiLeaks έχουν φέρει σε αμηχανία τις ΗΠΑ που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα… αδικαιολόγητα απέναντι στους συμμάχους της. Ο Mr WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, πάντως, συνελήφθη…
Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Η Ν. Αφρική διοργάνωσε για πρώτη φορά το Mundial και εκεί βρέθηκε η παρέα του Ρεχάγκελ! Πέρα από την "παρθενική" μας εμφάνιση -και νίκη- το μεγάλο γεγονός σημαδεύτηκε από τον ήχο της "βουβουζέλας" που αγαπήθηκε και μισήθηκε ταυτόχρονα, και την άνετη επικράτηση των Ισπανών, που κατέκτησαν το βαρύτιμο τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
Η έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία. Η Ευρώπη παρέλυσε από την έκρηξη του ''κοιμώμενου'' γίγαντα, ενώ μέχρι και σατανιστικές θεωρίες διατυπώθηκαν για το μοναδικό φαινόμενο, που είχε να συμβεί 200 χρόνια!
Καμία εικόνα ή περιγραφή δε μπόρεσε να αποτυπώσει το σεισμό στην Αϊτή, την τραγωδία που προκάλεσε το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Σήμερα, παρά την πρόσκαιρη ανθρωπιστική βοήθεια, τα προβλήματα είναι αξεπέραστα.
Ελληνική τηλεόραση: ένα απέραντο μαγειρειό! Όποιο κανάλι, ό,τι ώρα και να 'ναι, θα δεις συνταγές μαγειρικής ή εκπομπές που σχολιάζουν τις εκπομπές μαγειρικής!
Οι επικίνδυνες τηλεοπτικές μαγειρικές, κοντεύουν πλέον να επισκιάσουν και την "εθνική" παρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη, η οποία αφού μας τσουρούφλισε ολόκληρο καλοκαίρι με το διαζύγιό της, έχει βαλθεί να μας αποτελειώσει (μπρος τα νούμερα, λίγη ταλαιπωρία δεν πειράζει) με τον φημολογούμενο δεύτερο γάμο της!
Δίπλα στον Ονούρ, τη Σεχραζάτ, τον Κενάν και όποιο άλλο made in Turkey τηλεοπτικό trend, Το Νησί, το σήριαλ που βασίστηκε στο καλό βιβλίο της Βρετανίδας συγγραφέως Βικτόρια Χάισλοπ, κέρδισε το τηλεοπτικό στοίχημα της χρονιάς. Απέδειξε δηλαδή ότι το "αυτά ζητάει ο κόσμος" απέχει έτη φωτός από την κάτωχρη κουτσομπολίστικη ενασχόληση με τις Τζούλιες, Πετρούλες και λοιπές πρωταγωνίστριες ροζ dvd που κάνουν μια χαρά καριέρα και στα φανάρια, αλλά ως εκεί...
πηγή  newsbomb.gr
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement