http://www.mrkteo.gr/

Δευτέρα

Wikileaks: Τα χειρότερα για Ερντογάν - Επικίνδυνος ο Νταβούτογλου! - Ποιός μπορεί να λύσει το Σκοπιανό



- Αδύναμος ο Καραμανλής να δώσει λύση στο Σκοπιανό;
- Απομονωμένος και ελλειπώς ενημερωμένος ο Ερντογάν
- Ο Νταβούτογλου ονειρεύεται περίοδο οθωμανικής δύναμης
- Χίτλερ ο Αχμαντινετζάντ - Υποχόνδριος ο Καντάφι

- Διαβάστε αποκαλυπτικά στοιχεία στο www.onalert.gr

"Ποιός θα μπορούσε να λύσει επιτέλους το σκοπιανό;", φέρονταν να συζητάνε στην απόρρητη αλληλογραφία τους που είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από την διαρροή από το Wikileaks, αμερικανοί διπλωμάτες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτιμούσαν οτι η κυβέρνηση Καραμανλή ήταν αδύναμη να προχωρήσει στην επίλυση ενός τέτοιου ζητήματος που ταλανίζει τα Βαλκάνια δεκαετίες και η λύση του θα άλλαζε ακόμα και τους συσχετισμούς στην περιοχή.

Ετσι, σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούσαν οτι λύση θα μπορούσε να δώσει μόνο μια νέα κυβέρνηση και μάλιστα σοσιαλιστική. Κι αυτό γιατί υπάρχουν περισσότερα πεδία συννενόησης και πιο ανοικτά μυαλά στους κόλπους των ελλήνων σοσιαλιστών.

Ερντογάν: Ενας απομονωμένος και φανατισμένος πρωθυπουργός


Οι αμερικανοί διπλωμάτες είναι δύσπιστοι απέναντι στον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο θεωρούν απομονωμένο και ελλιπώς ενημερωμένο, αποκαλύπτουν τα τηλεγραφήματα που περιήλθαν στην κατοχή του WikiLeaks και αναλύει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Ο Ερντογάν δεν εμπιστεύεται κανέναν και "περιβάλλεται από ένα κύκλο συμβούλων που τον κολακεύουν αλλά τον αψηφούν". Λαμβάνει τις πληροφορίες του σχεδόν αποκλειστικά από τις εφημερίδες των ισλαμιστών και οι αναλύσεις των υπουργείων του δεν τον ενδιαφέρουν, γράφουν οι αμερικανοί διπλωμάτες στην Άγκυρα.
Ο Ερντογάν φοβάται μήπως χάσει την εξουσία, εκτιμούν οι διπλωμάτες. Μια από τις πηγές τους, επισημαίνει: "Ο Ταγίπ πιστεύει στο Θεό αλλά δεν τον εμπιστεύεται", γράφει το Der Spiegel.
Η διπλωματική αλληλογραφία αναπαράγει φήμες περί υποτιθέμενης διαφθοράς του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να πλούτισε κατά την ιδιωτικοποίηση ενός διυλιστηρίου πετρελαίου.
Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτηρίζεται "εξαιρετικά επικίνδυνος" από έναν πληροφοριοδότη των αμερικανών διπλωματών, ο οποίος τους προειδοποιεί για την ισλαμιστική επιρροή του στον Ερντογάν.
Η πρεσβεία τρέφει υποψίες ότι ο Νταβούτογλου ονειρεύεται μια επάνοδο της οθωμανικής δύναμης και μάλιστα μετά μια ομιλία του στο Σαράγεβο τον Ιανουάριο του 2010, υποψιάζονται ότι θέλει να επαναφέρει την τουρκική επιρροή στα Βαλκάνια.
Οι διπλωμάτες δεν είναι σίγουροι για τη σταθερότητα της κυβέρνησης στην Τουρκία, που είναι από τους σημαντικότερους συμμάχους της, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα που συντάχθηκαν φέτος το Φεβρουάριο και τα οποία δημοσιοποιεί περιληπτικά το γερμανικό περιοδικό.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες είναι "τρελός" και ετοιμάζεται να μετατρέψει τη χώρα του "σε μια άλλη Ζιμπάμπουε" εκτίμησε τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Ζαν-Νταβίντ Λετίβ, διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με τον ιστότοπο Wikileaks .
"Ο Λετίβ παρατηρεί ότι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είναι τρελός και αναφέρει ότι ουτε η Βραζιλία δεν μπορεί πλέον να τον υποστηρίξει" σύμφωνα με το έγγραφο που περιλαμβάνει συνομιλία μεταξύ του γάλλου συμβούλου του Σαρκοζί με τον αμερικανό υφυπουργό Φίλιπ Γκόρντον. Η συνομιλία τους έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2.009.
"Δυστυχώς ο Τσάβες κατέχει μια από τις πιό πλούσιες χώρες της Λατινικής Αμερικής και θα την μετατρέψει σε μια άλλη Ζιμπάμπουε" αναφέρεται ακόμα στο έγγραφο με τη συνομιλία Λετίβ-Γκόρτον, ένα από τα 250 χιλιάδες αμερικανικά διπλωματiκά έγγραφα που αποκαλύπτει το Wikileaks,όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν".

Χίτλερ ο Αχμαντινετζάντ - Η ουκρανή νοσοκόμα του Καντάφι

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα λέγονται για πολλούς ξένους ηγέτες. Με την βοήθεια των κατά τόπους διπλωματικών υπαλλήλων μαθαίνουμε οτι o Πρόεδρος του Ιράν είναι ο νέος Χίτλερ και ο Μουαμάρ Καντάφι έκανε μποτόξ και δεν αποχωρίζεται την ξανθιά νοσοκόμα του από την Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ γνώριζαν ότι πίσω από την πειρατεία του Google βρίσκεται η Κίνα
Οι ΗΠΑ έχουν την πεποίθηση ότι οι κινεζικές αρχές βρίσκονται πίσω από την πειρατική πληροφόρηση εκ μέρους του Google και δυτικών χωρών, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που αποκάλυφθηκαν σήμερα από την εφημερίδα "Τάιμς της Νέας Υόρκης".
Μεταξύ των μυστικών εγγράφων που αποκάλυφθηκαν από τον ιστότοπο Wikileaks ένα έγγραφο που προέρχεται από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο, επικαλείται "κινεζική πηγή" σύμφωνα με την οποία το κομμουνιστικό καθεστώς έπαιξε ένα ρόλο στην πειρατεία του Google , γράφει η νεοϋρκέζικη εφημερίδα.

"Η πειρατεία του Google εγγράφεται στο πλαίσιο μιας εκστρατείας σαμποτάζ ως προς την πληροφόρηση που οργανώθηκε από αξιωματούχους, από ειδικούς σε θέματα ασφαλείας και από πειρατές του Ιντερνετ που καθοδηγούνταν από την κινεζική κυβέρνηση", σύμφωνα με το Wikileaks, όπως επισημαίνουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης".
Οι κινεζικές υπηρεσίες εισέβαλαν σε δίκτυα πληροφόρησης των ΗΠΑ και συμμάχων τους΄, προσθέτει η εφημερίδα.
Ο Καναδάς καταγγέλλει ως ανεύθυνες και αξιοθρήνητες τις διαρροές από το Wikileaks
Ο επικεφαλής της καναδικής διπλωματίας Λόρενς Κάνον κατάγγειλε την Κυριακή τους συγγραφείς "ανεύθυνων" και "αξιοθρήνητων" διαρροών σχετικά με διπλωματικά απόρρητα αμερικανικά έγγραφα, εκτιμώντας ότι ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του Καναδά.
"Δημοσιεύσεις ανεύθυνες όπως αυτές είναι αξιοθρήνητες και δεν εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα κανενός" τόνισε ο κ.Κάνον σε σύντομη ανακοίνωσή του.
"Οι υπεύθυνοι αυτών των διαρροών μπορεί να απειλήσουν την εθνική μας ασφάλεια" προσθέτει ο κ. Κάνον.
Μέχρι στιγμής σε ό,τι έχει δημοσιοποιηθεί από τον ιστότοπο Wikileaks η μόνη αναφορά στον Καναδά σχετίζεται με την ακύρωση μιας στάσης στη χώρα του λίβυου ηγέτη Μοαμάρα Καντάφι, αλλά σύμφωνα με τα καναδικά μμε ενδέχεται κάποια επόμενα στοιχεία που θα δούν το φως της δημοσιότητας να αφορούν τις εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Οτάβα για το θέμα της αποχώρησης της καναδικής στρατιωτικής δύναμης από το Αφγανιστάν που προβλέπεται για το τέλος του 2011 ή τις υποθετικές αμερικανικές πιέσεις για τον επαναπατρισμό από τον Καναδά στις ΗΠΑ του Ομάρ Χαντρ, πρώην κρατούμενου στο Γκουαντάναμο.

Υποστήριξη Αιγύπτου και Φάταχ ζητούσε το Ισραήλ

Το Ισραήλ επεδίωξε να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Αιγύπτου και της Φάταχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στην στρατιωτική της επιχείρηση κατά της Λωρίδας της Γάζας που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Wikileaks και δημοσιεύονται σήμερα στον ισραηλινό Τύπο.

    Οι υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ ενημέρωσε αντιπροσωπεία του Κονγκρέσου το 2009 ότι το Ισραήλ βρισκόταν σε επαφή με την Αίγυπτο και την Παλαιστινιακή Αρχή πριν από την επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με διπλωματικό τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το Wikileaks.

    "Ο Μπαράκ εξήγησε (στην αντιπροσωπεία) ότι η ισραηλινή κυβέρνηση είχε διαβουλεύσεις με την Αίγυπτο και τη Φάταχ, ερωτώντας τους εάν είναι έτοιμοι να αναλάβουν τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας , μετά την ήττα της Χαμάς", αναφέρεται στο κείμενο του τηλεγραφήματος.

    "Ο Μπαράκ έλαβε αρνητική απάντηση, γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη", αναφέρεται στο κείμενο.

    Στο τηλεγράφημα αναφέρεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιχείρησης συνεχίσθηκε ο διάλογος ανάμεσα στο Ισραήλ, από τη μία πλευρά, και την Αίγυπτο και τη Φάταχ από την άλλη.
 Διαβάστε στο onalert.gr Ολα τα απόρρητα έγγραφα απο τη διαρροή του wikileaks
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement