http://www.mrkteo.gr/

Δευτέρα

Στήνουν κάλπες στην Πιερία ενάντια στα διόδια

Μέσα σε 24 ώρες 1.043 πολίτες κατέθεσαν την άποψή τους, απαντώντας στο ερώτημα «Συμφωνείτε με την πρόταση για διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος σχετικά με το θέμα των διοδίων;».
Από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα διαφαίνεται μια ξεκάθαρη τάση η οποία δεν επιδέχεται παρερμηνείας: Το 97,3% των πολιτών ζητά τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος πράγμα που σημαίνει, πως οι πολίτες διαφωνούν με την ισχύουσα κατάσταση και απαιτούν άμεσα λύσεις στο κοινωνικό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει το σημερινό καθεστώς των διοδίων.

Η διαδικτυακή ψηφοφορία οργανώνεται από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο τόπος μου» τα οποία πριν λίγες μέρες κατέθεσαν στην τοπική Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων, πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στους τρεις νέους Δήμους του νομού Πιερίας, με κεντρικό στόχο την «ομαδική άρνηση καταβολής του αντιτίμου των διοδίων από όλους τους κατοίκους του νομού».

«Το θέμα το διοδίων είναι σοβαρό! Πολλοί από τους βουλευτές, οι οποίοι ψήφισαν τον νόμο με τον οποίο παραχωρήθηκαν οι Εθνικοί μας δρόμοι σε ιδιώτες, παραδέχτηκαν εκ των υστέρων, πως δεν γνώριζαν τι ψήφιζαν! Ακόμη και σήμερα, πολλά κομμάτια αυτής της δαιδαλώδους σύμβασης παραχώρησης –τα ειδικά παραρτήματα- δεν κατάφερε να τα διαβάσει κανείς! Γιατί άραγε;

Το θέμα το διοδίων αφορά την οικονομία του τόπου μας και πρόκειται να επηρεάσει αρνητικά τις τοπικές κοινωνίες (και όχι μόνο) για τα επόμενα 30 χρόνια, δηλαδή όσο θα διαρκέσουν οι συμβάσεις παραχώρησης. Ένα εθνικό αγαθό υψίστης σημασίας έχει μεταφερθεί σε χέρια ιδιωτών χωρίς να ενημερωθούν οι πολίτες, οι οποίοι μέρα με τη μέρα και για τα επόμενα 30 χρόνια, θα πρέπει να πληρώνουν το χαράτσι των διοδίων.

Το πρόγραμμα Καλλικράτης μας δίνει το δικαίωμα να αποφασίσουμε εμείς για το μέλλον μας». Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας προτείνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και σας παρακαλεί να καταθέσετε κι εσείς την άποψή σας, λαμβάνοντας μέρος στην ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία απαντώντας στο παρακάτω ρώτημα: Συμφωνείτε με την πρόταση για διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος σχετικά με το θέμα των διοδίων;

Η διαδικτυακή ψηφοφορία ξεκίνησε το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010 στις 23:00, θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 05.12.2010 στις 24:00.

Καταθέσετε κι εσείς την άποψή σας, κάνοντας κλικ εδώ.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement