Σάββατο

Για διακίνηση πολιτικού υλικού σε ανήλικους εντός της βουλής κατηγορείτε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Σαχινίδης

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Σαχινίδης, με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.
Ο βουλευτής, στις 28 Μαρτίου, επιχείρησε να διανείμει υλικό της Χρυσής Αυγής (φυλλάδια, ημερολόγιο, στυλό και μπρελόκ του κόμματος) σε μαθητές που είχαν επισκεφθεί το Κοινοβούλιο στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος.
Για διακίνηση πολιτικού υλικού σε ανήλικους εντός της βουλής κατηγορείτε ο
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής πλησίασε τους μαθητές του Γυμνασίου Αλμωπίας Πέλλας για να τους δώσει το υλικό που είχε μέσα σε σακούλες. Εντοπίστηκε από τη φρουρά της Βουλής, η οποία του πήρε το υλικό, του επισήμανε ότι απαγορεύεται να προβεί στη διανομή του και του ζήτησε να απομακρυνθεί. Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έθεσε σήμερα το ζήτημα της συμπεριφοράς του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η οποία και αποφάσισε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

«Είναι κοινή πεποίθηση ότι η διανομή οιουδήποτε προπαγανδιστικού υλικού εντός του Κοινοβουλίου, σε ανήλικα παιδιά, είναι ανεπίτρεπτη, πολλώ δε μάλλον υλικού που διαπνέεται από μισαλλοδοξία και ναζιστικού τύπου αναφορές σε θεωρίες περί φυλετικής ανωτερότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής για την πρωτοφανή ενέργεια του χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Σαχινίδη να επιχειρήσει διανομή υλικού της Χρυσής Αυγής σε μαθητές που επισκέπτονταν το Κοινοβούλιο στις 28 Μαρτίου.

Ο κ. Βούτσης έθεσε το θέμα στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, λέγοντας ότι πρέπει να λάβει γνώση η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, που είναι αρμόδια να επιληφθεί επί σχετικών ζητημάτων σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή.
Share:

Advertisement