http://www.mrkteo.gr/

Σάββατο

Ο καιρός το ΣαββατοΚύριακο


 
Σταδιακή επικράτηση ενισχυμένων νοτιάδων και άνοδος της θερμοκρασία αλλά και βροχές στα δυτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά στοιχεία του καιρού το Σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά:

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013:
Ο καιρός θα είναι σχετικά καλός στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες στην δυτική Ελλάδα θα είναι πιο πυκνές κατά διαστήματα και είναι πιθανό να σημειωθούν πολύ λίγες ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο-δυτική Στερεά μέχρι και την δυτική νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι μαλακός και σχετικά ανοιξιάτικος με ηλιοφάνεια δυνατούς νοτιάδες και λίγες νεφώσεις .

Στο νησιωτικό χώρο του Αιγαίου οι νεφώσεις θα είναι πιο πυκνές κατά διαστήματα και είναι πιθανό να αφήνουν ψιχάλες η ψιλόβροχο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί στο Αιγαίο ενώ νότιοι νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ. Παρόμοιες εντάσεις ανέμων και πάνω από την στεριά με τις ριπές ίσως να φτάσουν και παραπάνω.

Η θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια θα φτάσει τους 17-19οC ενώ στις περιοχές όπου λειτουργεί ως καταβάτης ο άνεμος ίσως και 1-2οC πιο ψηλά.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013:

Ο καιρός θα ξεκινήσει  πιο μουντός στην δυτική Ελλάδα με νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνές που θα δίνουν βροχές στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο-δυτική Στερεά-δυτική Πελοπόννησο.

Μέσα στην Κυριακή κάποια συννεφιά θα επεκταθεί και στην βόρεια Ελλάδα (κεντρική-ανατολική Μακεδονία) μέχρι και την Θράκη όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι με λίγες νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας πιο μεγάλα στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Πιθανότητα για βροχές μέσα στην ημέρα και πάλι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7-8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα στραφούν σε πιο νοτιοδυτικούς στα 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στην δυτική βορειοδυτική Ελλάδα.

Χιονοπτώσεις στην ορεινή Πίνδο από την Κυριακή το μεσημέρι και έπειτα και συγκεκριμένα στα ορεινά της Ηπείρου,βορειοδυτικής Θεσσαλίας-δυτικής και κεντρικής Στερεάς μέχρι και τα βουνά της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Πιθανότητα για μεταφορά σκόνης από την Αφρική το Σαββατοκύριακο κυρίως στην ανατολική και νοτιοανατολική χώρα που θα καταστήσει την ορατότητα κάπως περιορισμένη με αρκετή θολούρα στην ατμόσφαιρα. 


Ο καιρός στην Αττική θα είναι γενικά καλός ,με ενισχυμένους νοτιάδες ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο που στα ορεινά του νομού οι νοτιοδυτικοί καταβάτες θα ανεβάσουν και την θερμοκρασία πιο πολύ ενώ θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας με λίγες νεφώσεις αραιές κατά βάσεις που θα πυκνώνουν αρκετά κατά διαστήματα ενώ και χαμηλές νεφώσεις αναπτύξεις λόγω των νοτιάδων θα υπάρχουν την Κυριακή στα γύρω ορεινά (Μικρή η πιθανότητα το όλο αυτό σκηνικό του καιρού την Κυριακή να αφήσει κάποιες ψιχάλες στις περιοχές γύρω από το Σαρωνικό και στην νοτιοδυτική-βορειοδυτική Αττική).

Περιορισμένη ορατότητα γενικά και την θερμοκρασία να αγγίζει τους 17-19οC κατά μέσο όρο με τα βόρεια του νομού να έχουν υψηλές θερμοκρασίες (διψήφιες) και την νύχτα αλλά και το μεσημέρι.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι καλός γενικά το Σάββατο με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα ωστόσο την Κυριακή φαίνεται κάπως πιο μουντός ο καιρός με νεφώσεις πιο πυκνές μέσα στην ημέρα ενώ είναι πιθανό να δώσουν και κάποια ασθενή βροχή μέσα στην ημέρα. Γενικότερα η Κυριακή θα είναι πιο ψυχρή και μουντή σε σχέση με το Σάββατο που θα είναι πιο καλή μέρα.

Νοτιοανατολικοί άνεμοι στον Θερμαϊκό ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14-16οC το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει πτώση.

dionysos-weather.gr
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement