http://www.mrkteo.gr/

Σάββατο

Περίεργες εγκαταστάσεις στην καρδιά της ασιατικής ερήμου


 
Ο AllenThomson, πρώην αναλυτής της CIA, έχει αποκτήσει ένα αρκετά περίεργο hobby, από τη στιγμή που αποσύρθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες.
Ο Allen εκμεταλλεύεται τους ιστότοπους που προσφέρουν δορυφορικές εικόνες της γης, όπως είναι το Google Earth, προκειμένου να εντοπίζει τις πιο παράξενες και μυστήριες τοποθεσίες του πλανήτη. 
Φυσικοί σχηματισμοί ή ανθρώπινες κατασκευές με περίεργη όψη, όπως ασυνήθιστοι υποθαλάσσιοι σχηματισμοί, μυστικές βάσεις, ή ακόμη και υποτιθέμενες εξωγήινες κατασκευές, ορατές από το διάστημα, συνιστούν το νέο πάθος του Allen.
Η πιο περίεργη «ανακάλυψη» του, ήρθε πρόσφατα, όταν αναζητούσε κάτι μυστήριο στην έρημο Kashgar της Κίνας. Οι κατασκευές που εντόπισε στη «μέση του πουθενά» αποτέλεσαν και αποτελούν ένα πραγματικό γρίφο για τον συνταξιούχο πλέον Thomson.
“Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το τι είναι αυτό που βρήκα. Το μέγεθος των κατασκευών είναι τεράστιο, όμως η πρόχειρη όψη τους, μαρτυρά πως δημιουργήθηκαν με βιασύνη”σχολιάζει ο ίδιος.
Το περιοδικό Wired συλλέγει θεωρίες και απόψεις αναγνωστών σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην επίλυση του μυστηρίου.
Μερικές από τις εγκαταστάσεις που εντόπισε ο γερόλυκος της CIA, κατασκευάζονται με γοργούς ρυθμούς ακόμη και σήμερα, όπως μαρτυρά η πανταχού παρούσα κάμερα του δορυφόρου. Όμως ποια είναι η σκοπιμότητα των τεράστιων κατασκευών, που βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον πολιτισμό, στην καρδιά της ασιατικής ερήμου;
Δεν είναι η πρώτη φορά που ερασιτέχνες ερευνητές, εντοπίζουν περίεργα σχέδια και κτίρια σε απομονωμένες περιοχές της Κίνας. Το 2011 αποκαλύφθηκαν ανάλογες δορυφορικές εικόνες από την έρημο Gobi της Κίνας, χωρίς και πάλι κάποιος να μπορέσει να δώσει μια λογική απάντηση.
Μασονικά σύμβολα, γιγαντιαίων διαστάσεων, χαραγμένα στη γη, κατασκευές σε δυσπρόσιτες και αφιλόξενες περιοχές και αεροδιάδρομοι πάνω σε οροπέδια, που υποτίθεται πως βοηθούν την προσεδάφιση εξωγήινων επισκεπτών, αποτελούν τη νέα "μανία" για πολλούς χρήστες του Google Earth.
Όσον αφορά το εύρημα του Thomson, ήδη αρκετοί λάτρεις του μυστηρίου δίνουν τις δικές τους εξηγήσεις. Από το σχετικά λογικό σενάριο, πως πρόκειται για μυστικές στρατιωτικές βάσεις των Κινέζων, μέχρι τις ακραίες υποθέσεις συνομωσιολόγων, περί εγκαταστάσεων που οδηγούν σε αρχαίες εξωγήινες εγκαταστάσεις, οι ερμηνείες όσων ασχολούνται με την τοποθεσία, μάλλον περιπλέκουν το μυστήριο.
 

Η συγκεκριμένη τοποθεσία είναι: 39.6 N, 76.1 E
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement