http://www.mrkteo.gr/

Τρίτη


 

Η «αφλογιστία» της Εθνικής κόντρα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη δεν πέρασε απαρατήρητη από τον ομοσπονδιακό προπονητή Φερνάντο Σάντος.
Ενόψει του σημερινού, κόντρα στη Σλοβακία, ο Πορτογάλος τεχνικός επέμεινε ιδιαίτερα στο ότι πρέπει η Εθνική να σκοράρει και έκανε ειδική αναφορά στον σκόρερ της ομάδας, Φάνη Γκέκα. Πιο συγκεκριμένα, ο Φ. Σάντος δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παίξουμε με δύο στόπερ. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε για τις απουσίες. Το γεγονός ότι μας λείπουν αμυντικοί δεν μπορεί να είναι ούτε δικαιολογία, ούτε ελαφρυντικό στο τέλος του αγώνα».
»Ο στόχος μας είναι να σκοράρουμε σε κάθε παιχνίδι. Θέλουμε να κερδίσουμε. Σεβόμαστε τη Σλοβακία που είναι μια πολύ καλή ομάδα αλλά θέλουμε τη νίκη. Είμαστε σίγουροι ότι και η Σλοβακία έχει τον ίδιο στόχο. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι. Δικός μας στόχος είναι η νίκη σε όλα τα παιχνίδια».
»Και ο ίδιος ο Γκέκας έχει μεγάλη θέληση να σκοράρει. Όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές. Ελπίζουμε να συμβεί ότι και πριν από τέσσερα χρόνια και να σκοράρει ο Γκέκας. Το πιο σημαντικό δεν είναι να επικεντρωθούμε σε κάθε παίκτη ατομικά. Στόχος μας είναι να πετύχουμε γκολ, να ξέρουμε τι κάνουμε με την μπάλα στα πόδια και να περιορίσουμε τους αντιπάλους μας».
»Εμείς πάντα αναλύουμε τους αντιπάλους αλλά ως προς τον τρόπο που οι μονάδες ενσωματώνονται στην ομάδα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Σε ό,τι αφορά τη σημασία του αγώνα με τη Σλοβακία, δεν πιστεύω ότι ματς είναι κρίσιμα και καθοριστικά γιατί ακολουθούν άλλα έξι ματς. Η Σλοβακία δεν έχει παίξει με τη Βοσνία για παράδειγμα. Είναι σημαντικά ματς, αλλά όχι κρίσιμα. Η ομαδικότητα των Σλοβάκων είναι το και δυνατό σημείο της».
»Δεν προβληματίζονται καθόλου για καμία γραμμή. Εχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες. Το ποδόσφαιρο μόνο στη θεωρία είναι αμυντική γραμμή και μεσαία. Δεν παίζει καμία γραμμή μόνη της. Δεν υπάρχει αυτό που λέμε άμυνα μόνο, ή επίθεση μόνο. Όλοι παίζουν παντού. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν δύο φάσεις. Όταν έχεις και όταν δεν έχεις την μπάλα. Είμαι πεπεισμένος ότι θα είμαστε καλοί και στους δύο αυτούς τομείς. Θα πρέπει να είμαστε πιεστικοί και να κλέψουμε πολλές μπάλες. Για αυτό θα συμμετέχουν όλοι οι παίκτες στο παιχνίδι. Όταν κλέβουμε την μπάλα να πάμε ή σε αντεπίθεση ή σε οργανωμένη ανάπτυξη και με τους αυτοματισμούς που έχουμε δουλέψει να φτάσουμε στο στόχο. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες θα τα δώσουν όλα».
»Με τη Βοσνία με προβλημάτισε μόνο ότι μετά από το 10-15 είχαμε λάθος τοποθετήσεις. Αυτό μας αφαίρεσε δύναμη και δυστυχώς έτσι χάσαμε και κάποια από την επιθετική μας ικανότητα. Δώσαμε τη δυνατότητα στη Βοσνία να κινηθεί προς την περιοχή μας. Θα προσπαθήσουμε να μην κάνουμε το ίδιο λάθος με τη Σλοβακία. Επιθετικά θα προσπαθήσουμε να έχουμε ποικιλία στην κατανομή των επιθετικών μας ενεργειών».
»Ο αντίπαλος προπονητής είπε ότι είμαστε φαβορί για να αποφορτίσει την ομάδα του. Αν ρωτήσεις τους Σλοβάκους οπαδούς θα πουν ότι θα κερδίσουν αυτοί. Εμείς παίρνουμε την ευθύνη πάνω μας και λέμε ότι πάμε για τη νίκη. Στο τέλος θα δούμε τι θα βγει. Δεν είναι σωστό να συγκρίνουμε παιχνίδια. Η Λετονία είναι διαφορετική ομάδα από τη Σλοβακία. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για γκολ όπως κάναμε στη Λετονία αλλά και σε άλλα ματς. Αυτός είναι ένας τομέας που θα πρέπει να βελτιωθούμε. Όσες πιο πολλές ευκαιρίες κάνεις τόσο καλύτερα…».
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement