Κυριακή

7,7 ρίχτερ στον Κανάδα - Προειδοποίηση για τσουνάμι στη Χαβάη αλλά και για τις ακτές της καναδικής επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας και της Αλάσκας

Σεισμός που σημειώθηκε στην περιοχή του αρχιπελάγους Χάιντα Γκουάι έγινε αισθητός σε ένα μεγάλο μέρος στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας.

Προς τη Χαβάη κατευθύνεται τσουνάμι που προκάλεσε ο ισχυρότατος σεισμός 7,7 ρίχτερ που σημειώθηκε στ΄ανοικτά της δυτικής ακτής της χώρας.

Το πρώτο κύμα του τσουνάμι αναμένεται να φθάσει στη Χαβάη στις 08:28 ώρα Γκρίνουιτς. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις παράκτιες περιοχές, ενώ σειρήνες ηχούν σε όλα τα νησιά της Χαβάης.
Αξιωματούχοι του Κέντρου Προειδοποίησης για Τσουνάμι δήλωσαν ότι αναμένονται κύματα ύψους από ένα ως δυο μέτρα.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:04 ώρα Γκρίνουιτς στην περιοχή του αρχιπελάγους Χάιντα Γκουάι και έγινε αισθητός σε ένα μεγάλο μέρος στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας, συμπεριλαμβανομένων των Πρινς Ρούπερτ, Κεσνέλ και Χιούστον, διευκρίνισε το υπουργείο, το οποίο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 139 χιλιόμετρα νοτίως της πόλης Μάσετ και το εστιακό της βάθος στα 10 χιλιόμετρα.

Προειδοποίηση για τσουνάμι εξεδόθη και για τις ακτές της καναδικής επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας και της Αλάσκας.
Share:

Advertisement