http://www.mrkteo.gr/

Παρασκευή

Στα όρια της αυτοδυναμίας ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α σε δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ


δημοσκόπηση της Public Issue
Με ποσοστά που αγγίζουν την αυτοδυναμία, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προηγείται της Ν. Δ. με 6 ποσοστιαίες μονάδες
Μετά τη δηµοσκόπηση της VPRC για τα Επίκαιρα, μία νέα έρευνα, της Public Issue, για την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ φέρνει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ένα βήμα πριν από την αυτοδυναμία, καθώς προηγείται, με ποσοστό 31,5%, έναντι της δεύτερης Ν. Δ. που φτάνει έως το 25,5%.

Αναλυτικά:

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 31,5%, η ΝΔ συγκεντρώνει 25,5%, το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί στο 13,5% και ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ με 7,5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν 5,5% , το ίδιο ποσοστό με το ΚΚΕ. Υποχωρεί η Χρυσή Αυγή στο 4,5%.Η Δημιουργία Ξανά-Δράση χάνοντας μισή μονάδα συγκεντρώνει 2,5%

Με βάση τα ποσοστά αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα λάβει 134 έδρες, η ΝΔ 68, το ΠΑΣΟΚ 36, η ΔΗΜΑΡ 20 το ΚΚΕ 15 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 15 και η Χρυσή Αυγή 12.

Διαφορετική εικόνα εμφανίζει η παράσταση νίκης. Οι πολίτες θεωρούν σε ποσοστό 58%, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουν οι ίδιοι ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές ενώ μόλις 34% θεωρεί πιθανή την εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με 22% και ακολουθούν Αντώνης Σαμαράς με 20%, Ευάγγελος Βενιζέλος με 16% και Φώτης Κουβέλης με 14%.

Δημοφιλέστερος αρχηγός κόμματος είναι ο Φώτης Κουβέλης με 67% και ακολουθούν Αλέξης Τσίπρας με 49%, Πάνος Καμμένος με 39%, Αντώνης Σαμαράς με 36% και Ευάγγελος Βενιζέλος με 34%.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement