http://www.mrkteo.gr/

Κυριακή

Το ''Mirage'' του Λέοντα Πατίτσα και της Μαριέττας Χρουσαλά στο μάτι του ΣΔΟΕ


Το ''Mirage'' του Λέοντα Πατίτσα και της Μαριέττας Χρουσαλά στο μάτι του ΣΔΟΕ
Πρόκειται για ένα πολυτελές σκάφος με άνετους χώρους και ιδιαίτερα προσεγμένη διακόσμηση με την υπογραφή Baia Cantieri
Το κορυφαίο στην κατηγορία του σκάφος του συζύγου της Μαριέττας Χρουσαλά, Λέοντα Πατίτσα, που ονομάζεται Mirage βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ καθώς αποτελεί μια ακόμα περίπτωση  »πλωτού παλατιού» με περίπλοκο ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Τα προηγούμενα χρόνια πολλοί ιδιοκτήτες σκαφών, «βάφτισαν» τα κότερά τους επαγγελματικά, δηλώνοντας ότι ανήκουν σε εικονικές ΝΕΠΑ (Ναυτιλιακές Εταιρείες Πλοίων Αναψυχής), ώστε να μην πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούσαν. Στις Αρχές παρουσίαζαν εικονικά ναυλοσύμφωνα, με τα οποία φαινόταν ότι νοικιάζουν τα σκάφη κυρίως σε πρόσωπα του στενού τους περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας RealLife το σκάφος του Λέοντα Πατίτσα εμφανίζεται να ανήκει στη Mirage ΝΕΠΑ, εκπρόσωπος της οποίας είναι η σύζυγος εργαζόμενου στην Atlas Maritime, δηλαδή στη ναυτιλιακά εταιρεία του Λέοντα Πατίτσα.
Το οξύμωρο όμως είναι ότι η συγκεκριμένη γυναίκα δηλώνει άνεργη με ετήσιο εισόδημα 200 ευρώ. Ως έδρα της δηλώνει διαμέρισμα της οδού Θησέως στη Βουλιαγμένη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το σκάφος του εφοπλιστή κοστίζει 7 εκατομμύρια ευρώ και το ποσό που πρέπει να καταβληθεί στην αρμόδια ΔΟΥ Πλοίων για τη νομιμοποίησή του αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Προς το παρόν η πλευρά του Λέοντας Πατίτσα βρίσκεται στο στάδιο της προσκόμισης εγγράφων και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις Αρχές.
Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έχουν επεκταθεί σε εκατοντάδες σκάφη σε όλη τη χώρα και το Υπουργείο Οικονομικών προσδοκά σημαντικά έσοδα από τους ιδιοκτήτες, που έχουν ένα παραπάνω κίνητρο να τα νομιμοποιήσουν ενόψει καλοκαιριού, για να μπορέσουν να ταξιδέψουν ανεμπόδιστα, μη έχοντας εκκρεμότητες με τις Αρχές.
Το super yacht, «Mirage», του Λέοντα έχει μήκος 27, 5 μέτρα και ήταν το δώρο που επέλεξε για την αγαπημένη του Μαριέττα Χρουσαλά, με αφορμή το γάμο τους πριν από δύο χρόνια. Τις ημέρες του γάμου ήταν αγκυροβολημένο ανοιχτά του Αστέρα της Βουλιαγμένης, όπου έμενε το ζευγάρι και το χρησιμοποιούσε για κοντινές ολιγοήμερες αποστάσεις. Στο yacht που διαθέτει τέσσερεις καμπίνες για τους φιλοξενούμενους έγινε και το bachelor party του Λέοντα τις παραμονές του γάμου.

Λίγες μέρες μετά το γάμο του στο Καβούρι, τον Ιούνιο του 2010, το ζευγάρι έφυγε με το συγκεκριμένο σκάφος για το μήνα του μέλιτος. Αρχικά κατευθύνθηκαν προς τις Κυκλάδες με στάσεις σε όλους τους δημοφιλείς προορισμούς, για να δέσουν τελικά στις Οινούσσες, το ακριτικό νησί ανατολικά της Χίου, τόπο καταγωγής του παππού του νεαρού εφοπλιστή, Λέοντα Χ. Λεμού.
Τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το «Mirage» δεν μπορούν πάντως να επισκιάσουν την ευτυχία του ζευγαριού που σε λίγους μήνες περιμένει να κρατήσει στην αγκαλιά του το πρώτο του παιδί.




entertv.gr
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement