Παρασκευή

Επιστολή καταπέλτης προς τους πολιτικούς από το ναύαρχο και επίτιμο Αρχηγό ΓΕΝ κ. Νίκος Παππά


Με επιστολή καταπέλτη προς τους πολιτικούς ο ναύαρχος και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ κ. Νίκος Παππάς, τους ζήτησε να παραιτηθούν από τα προκλητικά προνόμιά τους και να εξηγήσουν επιτέλους καθαρά και πειστικά στους πολίτες με ποιον τρόπο θα κυβερνήσουν τη χώρα

 Διαβάστε την επιστολή του κ. Παπά:

«Κύριοι επίδοξοι κυβερνήτες του σκάφους ΕΛΛΑΣ,

Πέρασαν τρεις μήνες από την δημόσια παραίνεση μου προς εσάς να δείξετε στην πράξη ότι γνωρίζετε και αποδέχεστε τα χαρακτηριστικά αλλά και τις ευθύνες του «ηγέτη».

Η ταπεινή μου φωνή αποδείχθηκε και αυτή, όπως και άλλων, «… βοώντος εν τη ερήμω.» 

Στους τρεις αυτούς μήνες όμως ο καιρός «φρεσκάρισε» και άλλο.

Το πλοίο κινδυνεύει να υποστεί βαριά αβαρία στο μάτι του Ευρωπαϊκού τυφώνα και εσείς συνεχίζετε να συζητάτε για το ποια πορεία πρέπει να πάρει.

Συνεχίζετε να απολαμβάνετε την προσωπική σας πολυτέλεια και να αναζητείτε την ικανοποίηση της πολιτικής  σας ματαιοδοξίας την ώρα που οι πολίτες των οποίων εσείς θέλετε να ηγηθείτε αναζητούν πολύτιμα φάρμακα για να διατηρηθούν στην ζωή.

Η Ελλάδα πέρασε και δυσκολότερες ακόμα στιγμές στην ιστορία της. Τις ξεπέρασε όταν οι ηγέτες της πρώτοι ξεπέρασαν τον διχασμό που ως κατάρα του γένους μας ταλανίζει και, ενωμένοι οι ίδιοι στο εθνικό συμφέρον, κατάφεραν να διατηρήσουν τη συνοχή της κοινωνίας.

Με τις ανούσιες αντιπαραθέσεις, τους επικοινωνιακούς εκβιασμούς, τους αδιέξοδους δογματισμούς, την αδράνεια, την αλαζονεία της μικρής ή μεγάλης εξουσίας σας και τις παλινδρομήσεις θέσεων και υποσχέσεων, έχετε πανικοβάλλει την κοινωνία.

Έχετε συνθλίψει κάθε συνεκτικό της παράγοντα γιατί στον πανικό επικρατεί σύγχυση και το ένστικτο της ατομικής επιβίωσης και όχι αυτό της αλληλεγγύης.

Έμειναν λίγες μέρες από τη νέα εκλογική διαδικασία.

Σταματήστε να διαλαλείτε αορίστως το τι θα κάνετε και πέστε στον λαό το πώς θα το κάνετε. Μην εκπέμπετε φρούδες ελπίδες. Δεσμευτείτε για την αποδέσμευση σας από κάθε διαπλοκή και για τη θέσπιση αυστηρών κανόνων τιμωρίας αυτών που καταχρώνται την εξουσία λυμαινόμενοι τον δημόσιο πλούτο.

Δώστε το παράδειγμα και ξεκινήστε από τον εαυτό σας. Παραιτηθείτε από τώρα των προκλητικών προνομίων, μισθών και συντάξεων, υποσχεθείτε τη μείωση του αριθμού των Βουλευτών αλλά και των Υπουργών, Γραμματέων, παρακοιμώμενων και αργυρώνητων συμβούλων.

Εξασφαλίστε πρώτα από όλα την αξιοπρέπεια του κάθε πολίτη στη ζωή και στον θάνατο. Εξασφαλίστε την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας που με ευθύνη σας διασύρεται παγκοσμίως.

Αντιληφθείτε επιτέλους ότι το πλοίο ΕΛΛΑΣ είναι γερό σκαρί. Το πλήρωμα του σκληροτράχηλο και με αντοχή στις κακουχίες που απέδειξε επί αιώνες. Αλλά χωρίς μαγκιόρο καπετάνιο δεν ταξιδεύεται στον Ευρωπαϊκό Κυκλώνα…».
Share:

Advertisement