http://www.mrkteo.gr/

Σάββατο

Ολυμπιακός ή Παναθηναικός;


Ολυμπιακός ή Παναθηναικός
του Μενέλαου Σεβαστιάδη
Tie break λοιπόν θα χρειαστεί για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή στην Α1, αφού ο Παναθηναϊκός για δεύτερη φορά εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και ισοφάρισε σε 2-2
Ηταν η καλύτερη των τεσσάρων εμφανίσεων για την ομάδα του Ομπράντοβιτς, παρότι αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός έφτασε σε πολύ μεγαλύτερες υπέρ του διαφορές από την προηγούμενη επίσκεψή του στο ΟΑΚΑ. Καλύτερη ως προς την διάρκεια, αφού στα προηγούμενα τρία ματς, ουσιαστικά είχε να θυμάται μόνο το τρίτο δεκάλεπτο του δεύτερου τελικού.
Ο απολογισμός των... αερομαχιών ήταν αυτός που έκρινε το ματς στο ΟΑΚΑ. Και μπορεί το θέμα των ριμπάουντ να μαρτυρά αυτή την εικόνα αριθμητικά, όμως άλλα ήταν τα ουσιαστικά σημεία κυριαρχίας του Παναθηναϊκού. Παίζοντας από νωρίς κοντά στο καλάθι, έφθειρε εύκολα τον ψηλό Ντόρσεϊ και τον... ημίψηλο Χάινς, ο Ολυμπιακός έχασε τα μεγάλα του κορμιά αφού ο Παπαδόπουλος δεν προσφέρει το παραμικρό και μετά ο Μπατίστ... αλώνισε.
Ο Ολυμπιακός θα έχει το Σάββατο το ισχυρότατο, όπως το έχει κάνει φέτος, πλεονέκτημα της έδρας,. Θα έχει το πείσμα για τον μεγαλύτερο στόχο της χρονιάς, αφού ο ευρωπαϊκός θρίαμβος προέκυψε στην πορεία, θα έχει πιθανώς και την σκέψη ότι μέχρι τώρα στα 160 λεπτά έχει εμφανιστεί πιο πειστικός. Εξ αυτού όμως, συνδυάζοντας το ισόπαλο 2-2, δεν μπορεί παρά να έχει άγχος. Ο Παναθηναϊκός τα ζόρια της έδρας του τα ξεπέρασε με επιτυχία, και έφερε την σειρά στο match ball που κατά πολλούς δεν ήταν η πιθανότερη εξέλιξη. Το ματς που έρχεται θα είναι ο πρώτος τελικός που η πίεση θα είναι στην πλευρά του Ολυμπιακού, αφού δύο φορές πίστεψε το διπλό, ισάριθμες δεν το πήρε και έχει να αντιμετωπίσει την... ρώσικη ρουλέτα. Αν και πλέον οι παίκτες του Ιβκοβιτς έχουν αρκετές τέτοιες καταστάσεις να θυμηθούν μέσα από την χρονιά που τις ξεπέρασαν με απόλυτη επιτυχία.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement