http://www.mrkteo.gr/

Σάββατο

To Vibe αντικαθιστά το Twitter


To Twitter είναι αναμφίβολα ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την οργάνωση διαδηλώσεων και ενεργειών όπως το κίνημα Occupy αλλά ενίοτε συνεπάγεται νομικά προβλήματα για τους χρήστες του

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τουλάχιστον ένας διαδηλωτής στη Νέα Υόρκη αντιμετωπίζει προβλήματα με τις αρχές λόγω ακριβώς της χρήσης του Twitter κατά την διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας.
Προκειμένου λοιπόν να αποφύγουν τέτοιους κινδύνους, οι ακτιβιστές και διαδηλωτές στις ΗΠΑ και όχι μόνο έχουν αντικαταστήσει το Twitter με το Vibe. To Vibe είναι μια υπηρεσία αντίστοιχη με το Twitter αλλά με χαρακτηριστικά που προστατεύουν τους χρήστες του.
Καταρχάς τα μηνύματα που αναρτώνται στο Vibe μπορούν να έχουν τοπικό περιορισμό. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να τα δουν μόνο χρήστες που βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη απόσταση από αυτόν που τα δημοσιεύει. Επιπλέον μπορούν να έχουν ημερομηνία λήξεως και να διαγράφονται μετά το τέλος της με αυτόματο τρόπο.
Τέλος τα hashtags του Vibe μπορούν να είναι κρυφά. Οι δημοσιεύσεις που γίνονται δηλαδή με τις ετικέτες αυτές να είναι κρυφές εκτός και αν κάποιος αναζητήσει το συγκεκριμένο hashtag.
Φυσικά η εγγραφή στο Vibe μπορεί να είναι ανώνυμη και το interface του είναι αρκετά απλό στη χρήση.
Αν και το Vibe προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο για το iOS σύντομα θα κυκλοφορήσει και για Android. Και παρόλο που η κυριαρχία του Twitter στο χώρο του microblogging δεν κινδυνεύει, είναι σαφές ότι όσοι εμπλέκονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις και πράξεις ακτιβισμού θα βρουν στη νέα πλατφόρμα ένα ιδανικό εργαλείο.

techit.gr
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement