http://www.mrkteo.gr/

Σάββατο

Ο Σωκράτης δικαιώθηκε 2.500 χρόνια μετά την θανατική καταδίκη του


Ο Σωκράτης έμεινε στην ιστορία για τη φιλοσοφία του, τον τρόπο ζωής του και την πίστη στα πιστεύω του, που τον οδήγησαν στο να πιει άδικα, στη συνείδηση όλων, το κώνειο

Η Αθήνα, η πόλη που πριν από 2,500 χρόνια καταδίκασε το Σωκράτη σε θάνατο επειδή μίλαγε για τον Άγνωστο Θεό και το δαιμόνιο που κρύβει μέσα του ο φιλόσοφος, τον δικαίωσε,
2.500 χρόνια μετά την θανατική καταδίκη του καθώς στην δίκη που έλαβε χώρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, οι δικαστές ισοψήφισαν με αποτέλεσμα την αθώωση του σημαντικότερου φιλοσόφου όλων των εποχών.

Υπέρ της αθώωσης του Σωκράτη ψήφισαν συνολικά 286 δικαστές ενώ στην πλειονότητά τους υπέρ του μεγάλου φιλοσόφου ψήφισαν τα μέλη του ακροατηρίου και ηλεκτρονικά το κοινό.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την πρωτότυπη επανάληψη της Δίκης του Σωκράτη o πρόεδρος του Δ.Σ του ιδρύματος Ωνάση κ. Αντώνης Παπαδημητρίου, σχολίασε στο protothema.gr:

«Η Ελλάδα ξεπέρασε χειρότερες καταστάσεις, Ρωμαίους, Τούρκους, Γερμανούς, ακόμη και το κώνεια του Σωκράτη. Με την επανάληψη της δίκης του Σωκράτη, θέλουμε να δείξουμε τη συνέχεια των Ελλήνων από την αρχαιότητα έως σήμερα».
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement