http://www.mrkteo.gr/

Τρίτη

Από τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης...τη Β' Αθηνών θα κριθεί το μέλλον του ΠΑΣΟΚ


Η εκλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έβαλε προσωρινά στον πάγο τις φιλοδοξίες μιας σειράς από στελέχη του Κινήματος
για να διαδραματίσουν στο μέλλον κεντρικό ρόλο στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης προβάλλει ως η τετράδα που έχει ξεχωρίσει από όλους τους υπόλοιπους. Και ανάλογα με την πορεία που θα έχει το ΠΑΣΟΚ, μετά τη διαφαινόμενη βαριά ήττα στις εκλογές της 6ης Μαϊου, θα αναπροσαρμόσουν την πολιτική στρατηγική τους για το μέλλον.

Από τους προαναφερθέντες ωστόσο, μονάχα ο Γιάννης Ραγκούσης μπορεί να διαδραματίσει ρόλο εναλλακτικής λύσης στην ηγεσία Βενιζέλου, από τη στιγμή που ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι ο πιο στενός πολιτικός σύμμαχος του σημερινού Προέδρου του Κινήματος, ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και η Άννα Διαμαντοπούλου έκαναν… την ανάγκη φιλοτιμία, και στάθηκαν επίσης στο πλευρό του.

Ουσιαστικά βέβαια, ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι εκείνος που διαθέτει δυναμική για να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος, κάτι που είχε φανεί και από την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο στην τελευταία διαδικασία διαδοχής, προτού τελικά αναστείλει τις προσωπικές φιλοδοξίες του. Οι δημοσκοπήσεις άλλωστε εμφάνιζαν τον Υπουργό Υγείας ως το δημοφιλέστερο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πλέον δημοφιλές και από τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι εκλογές της 6ης Μαϊου θα αποτελέσουν ένα κρίσιμο crash test για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και σε επίπεδο ηγεσίας. Στις εκλογές του 2009, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε αναδειχτεί πρώτος στη Β’ Αθηνών, στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια όχι μονάχα της Ελλάδας, αλλά συνολικά της Ευρώπης.

Μια ενδεχόμενη επανάληψη της πρωτιάς, εφόσον μάλιστα συνοδευτεί από μικρή μείωση στις ψήφους που θα λάβει, με αναμενόμενη την πολιτική κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθηνών, θα οπλίσει τον Ανδρέα Λοβέρδο με πρόσθετα πολιτικά επιχειρήματα. Ώστε να… συνδιοικήσει το ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, κάτι άλλωστε που φάνηκε από την πρώτη στιγμή της νέας κοινής διαδρομής τους, όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε την πλατφόρμα ιδεολογικής και πολιτικής μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ.
Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να… χειροκροτεί από το ακροατήριο.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement