http://www.mrkteo.gr/

Πέμπτη

Η Σαν Τζάκομο μάγεψε τους Ρωμαίους...


Η χορωδία της Κέρκυρας Σαν Τζάκομο ερμήνευσε μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά κομμάτια της ελληνικής μουσικής παράδοσης, στην αίθουσα Μάρκου Αυρήλιου, των μουσείων Καπιτολίνι της Ρώμης 

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μάρκου Αυρήλιου των Καπιτολίνι, ακούστηκαν, αποσπάσματα από το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη, που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης, η «Μαρίνα» και ο «Απρίλης», «Μην τον ρωτάς τον ουρανό», του Μάνου Χατζιδάκι, «τα Παιδιά του Πειραιά» και, προς τιμήν του ιταλικού κοινού, το «Va Pensiero», του Τζουσέπε Βέρντι και αποσπάσματα από την «Καβαλλερία Ρουστικάνα».

Το κλίμα φορτίσθηκε συγκινησιακά, όταν σε ιταλική μετάφραση ακούστηκαν οι στίχοι, «μη παρακαλώ σας μη, μην λησμονάτε την χώρα μου».

«Η υποδοχή του ιταλικού κοινού και των Ελλήνων της Ρώμης ήταν θερμότατη. Σε αυτή την δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας, στέλνουμε ένα μήνυμα δημιουργικότητας και ελπίδας, δήλωσε ο διευθυντής της χορωδίας Σαν Τζάκομο Άντονυ Ιβάνοφ.

Ο πρέσβης της Ελλάδος στην Ρώμη, Μιχάλης Καμπάνης, από την μεριά του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση, ξανακερδίζοντας την θέση που της αξίζει στο διεθνές στερέωμα.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement