http://www.mrkteo.gr/

Πέμπτη

Ως δια μαγείας την ημέρα του αγώνα οι κάμερες στο ΟΑΚΑ δεν λειτουργούσαν


Αποκαλυπτική είναι η έκθεση της εταιρείας που τοποθέτησε το ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας στο ΟΑΚΑ και έχει την ευθύνη για τη συντήρηση και τη λειτουργία τους!


Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι περισσότερες κάμερες του σταδίου δε λειτουργούσαν, ενώ μεγάλος αριθμός αυτών, που σύμφωνα με τους χειριστές της αστυνομίας δεν είχαν πρόβλημα πριν την αναμέτρηση, την ημέρα του ντέρμπι των αιωνίων είχαν τεθεί- για διαφόρους λόγους- εκτός λειτουργίας.

Στην έκθεση της εταιρείας, η οποία συντάχθηκε ύστερα από αίτημα της ΓΓΑ, αναφέρονται τα εξής: «Από τις 34 συνολικά σταθερές IP κάμερες που θα έπρεπε να βρεθούν μία σε κάθε πύλη για την καταγραφή της εισόδου και της εξόδου των φιλάθλων, έντεκα λειτουργούσαν κανονικά, πέντε είχαν εξαφανιστεί από τη θέση τους και οι υπόλοιπες παρουσίαζαν κάποιου είδους βλάβη. Η μία που εξαφανίστηκε, η μία που καταστράφηκε και μία εξ αυτών που παρουσίαζε βλάβη, παρατηρήθηκε ότι λειτουργούσαν πριν από τον αγώνα, όπως επιβεβαίωσε ο χειριστής της αστυνομίας. Ποσοστό λειτουργίας καμερών: 33%».

Για τις τοποθετημένες εντός του αγωνιστικού χώρου, η έκθεση αποτελεί κόλαφο: «Από τις έξι περιστρεφόμενες κάμερες που χρησιμοποιούνται για την εποπτεία του εσωτερικού χώρου των κερκίδων δε λειτουργούσε καμία, ενώ πριν από τον αγώνα, λειτουργούσαν τρεις δυτικές, όπως επιβεβαίωσε ο χειριστής της αστυνομίας. Ποσοστό λειτουργίας καμερών: 0%».

Μετά το ντέρμπι, δηλαδή κατόπιν εορτής, αποκαταστάθηκε η λειτουργία των πέντε από τις έξι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί εντός του σταδίου, εγκαταστάθηκαν τέσσερις σταθερές κάμερες που είχαν καταστραφεί ή αφαιρεθεί και επισκευάστηκαν δύο από τις χαλασμένες στις θύρες του σταδίου.

Να σας θυμίσουμε τη έλεγε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Θανάσης Κοκκαλάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM» όπου αναφέρθηκε στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ
  
«Οι περισσότερες κάμερες είναι κατεστραμμένες και αρκετές είναι προβληματικές. Δεν έχουν σύστημα καταγραφής και δεν δουλεύουν. Αυτό είναι θέμα της διεύθυνσης του ΟΑΚΑ. Ό,τι υλικό είναι διαθέσιμο από οποιαδήποτε κάμερα δουλεύει, θα ληφθεί υπόψη για το δικονομικό υλικό. Όμως τα τεχνικά μέτρα δεν είναι αυτά που πρέπει. Το ΟΑΚΑ μπορεί να είναι ένα γήπεδο που στολίζει τον αθλητισμό, αλλά για τέτοιους είδους εκδηλώσεις ίσως θα πρέπει να εξεταστεί αν πρέπει να χρησιμοποιείται».
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement