http://www.mrkteo.gr/

Τρίτη

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με πλαστές πινακίδες αυτοκινήτων


Εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα με χρήση πλαστογραφημένων εγγράφων και πιστοποιητικών για την έγκριση και χορήγηση δανείων αγοράς αυτοκινήτων εξάρθρωσε η αστυνομία



Μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας 35χρονος, υπήκοος Συρίας, και αναζητούνται ακόμα τέσσερα  άτομα.
Η δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, αφορά τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης και της πλαστογραφίας για τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Πώς όμως οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους;

Πρόσφατα καταγγέλθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι σε περιοχές της Αττικής δρούσε οργανωμένο κύκλωμα εξαπάτησης τραπεζικού Ιδρύματος, που ειδικεύεται στη δανειοδότηση για  αγορά αυτοκινήτων.
Όπως προέκυψε, το κύκλωμα δρούσε εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, καθώς αρχικά εξασφάλιζε εικονικές τηλεφωνικές συνδέσεις, πλαστά Α.Φ.Μ. και εκκαθαριστικά σημειώματα καθώς και άλλα πλαστά δικαιολογητικά, τα οποία στη συνέχεια προωθούσε διαδικτυακά στην συγκεκριμένη Τράπεζα για την έγκριση και χορήγηση δανείων. Με τη μέθοδο αυτή αποκτούσαν αυτοκίνητα, από διάφορες αντιπροσωπείες, τα οποία στη συνέχεια  μεταπωλούσαν με πλαστές άδειες κυκλοφορίας. 
Στο πλαίσιο της έρευνας εξεταστήκαν περιπτώσεις στις οποίες τα μέλη του κυκλώματος προσκόμισαν πλαστά δικαιολογητικά σε καταστήματα εμπορίας αυτοκινήτων της ιδίας εταιρείας και με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, κάθε φορά, ζητούσαν την αγορά αυτοκινήτων, μέσω δανειοδότησης.
Για τα αποτελέσματα των ερευνών ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν σχετικά Βουλεύματα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 35χρονου συλληφθέντα, στην περιοχή Ζωγράφου Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Ένας φορητός υπολογιστής  και τρία δελτία ταυτότητας
- Δύο διαβατήρια και έξι βιβλιάρια καταθέσεων
- Μία κάρτα ανάληψης και πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας
- Ένα USB STICK  και φωτοαντίγραφα δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων
- Πέντε βεβαιώσεις απόδοσης Α.Φ.Μ. και ανάλογα εκκαθαριστικά σημειώματα
- 25 κάρτες SIM και πλήθος ιδιόχειρες σημειώσεις
Πάντως εκτιμάται ότι η ζημιά που προκλήθηκε ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement