http://www.mrkteo.gr/

Δευτέρα

Ο αθλητικός κόσμος της Κύπρου στο πλευρό της Ελλάδας


Η κυπριακή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα εκφράζεται κάθε Κυριακή με τον πιο «ηχηρό» τρόπο
στα γήπεδα από τη Λευκωσία και την Πάφο έως τη Λάρνακα και τη Λεμεσό.
Με συνθήματα και πανό οι οπαδοί όλων των ομάδων εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στους Ελληνες αδελφούς, ενώ σωματεία, όπως η Ομόνοια και ο ΑΠΟΕΛ, καθώς και σύλλογοι φιλάθλων, αναπτύσσουν πρωτοβουλίες για συγκέντρωση τροφίμων.

«Η διοίκηση αποφάσισε να συνεισφέρει οικονομική βοήθεια όπως ένα κοντέινερ με ρούχα και μια μεγάλη ποσότητα τροφίμων, κάπου 10 τόνους», λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ κ. Πανίκος Χατζηλιάσης και σημειώνει ότι «είμαστε καταϋποχρεωμένοι εθνικά, πολιτικά και οικονομικά. Δεν είμαστε αχάριστοι και δεν ξεχνούμε τη διαχρονική στήριξη και συμπαράσταση από τον μητροπολιτικό ελληνισμό».
 

Την ίδια στιγμή η διοίκηση αποφάσισε ότι μια σειρά ακριβών προϊόντων από την μπουτίκ του συλλόγου θα πωλούνται έναντι τριών ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διπλασιαστεί από την προσφορά του συλλόγου. 
Πολλοί Κύπριοι οπαδοί πάντως είχαν ξεκινήσει την καμπάνια από το περασμένο καλοκαίρι «ψηφίζοντας» την Ελλάδα για τις διακοπές τους. «Και η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται», λέει ο κ. Μιχάλης Μιχαήλ από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ.
«Και στον δικό μας σύνδεσμο έχει ξεκινήσει η καμπάνια με τα τρία ευρώ για τη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά τροφίμων. Την ίδια στιγμή συγκέντρωση τροφίμων διοργανώνει και ο σύνδεσμός μας που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη. 

Δεν είναι απλώς ανθρωπιστική κίνηση αλλά και ένστικτο επιβίωσης. Και εμείς Ελλάδα είμαστε. Οταν πεινάει ο αδελφός μας, πρέπει να βοηθήσουμε».
Ανάλογες δράσεις έχει δρομολογήσει και η Ομόνοια, όπως λέει ο εκπρόσωπος Τύπου, κ. Χρήστος Αντωνικού. «Ως πρώτο μέτρο ήταν η αποκοπή μέρους των εισπράξεων από τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. 

Η διοίκηση της Ομόνοιας έχει ξεκινήσει επαφές με συλλόγους φιλάθλων και ανακοίνωσε την έναρξη συλλογής τροφίμων. Την περασμένη εβδομάδα ηταν σε πλήρη εξέλιξη η τριήμερη εκστρατεία για είδη διατροφής».
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement