http://www.mrkteo.gr/

Τρίτη

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Υπόγραψα αλλά «δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις» - Αυτός ο άνθρωπος θέλει να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ...ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ

"Οι λεπτομέρειες του Μνημονίου δεν αποτελούσαν μέρος της πολιτικής μου ευθύνης την περίοδο εκείνη",
''ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ κύριε Χρυσοχοΐδη'' επισήμανε ο κ. Χρυσοχοΐδης λίγο αργότερα στην απάντησή του στο ΣΚΑΪ 100,3.

«Δεν διάβασα το μνημόνιο». Αυτό ανέφερε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή.

«Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το μνημόνιο» τόνισε.
 
Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως συμφωνεί με την ομιλία Σημίτη στο Βερολίνο, αναφέροντας ότι το μνημόνιο υπογράφηκε κάτω από συνθήκες πανικού γιατί υπήρχε ενδεχόμενο παύσης πληρωμών, στηρίχθηκε σε κάποιες παραδοχές που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα με μέτρα που χτυπούσαν την αγορά.

«Η διαπραγμάτευση έγινε πολύ οριζόντια, και έκανε αισιόδοξη και απλοϊκή πρόβλεψη ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν με έναν τρόπο• τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον τρόπο που θες εσύ. Τα αλλεπάλληλα μέτρα οδηγούσαν σε μεγαλύτερη ύφεση γιατί μείωναν τη ρευστότητα.» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Άκουσα προχθές στο Εθνικό Συμβούλιο (σ.σ: του ΠΑΣΟΚ) ότι τα κάναμε όλα καλά 'πικράναμε το λαό αλλά σώσαμε τη χώρα', εγώ δεν το λεω αυτό» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement