http://www.mrkteo.gr/

Δευτέρα

Με διαγραφές από το μαγαζάκι του απειλή ο Α. Σαμαράς...όσους δεν ψηφίσουνε τον προϋπολογισμό

Θέμα κομματικής πειθαρχίας, για την υπερψήφιση του προϋπολογισμού,
 θέτει στους γαλάζιους βουλευτές ο πρόεδρος της ΝΔ. Με αυτή την κίνηση ο Α. Σαμαράς στέλνει σαφές μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματος του πώς δεν θα δεχθεί καμία διαρροή και για κανένα λόγο. «Σε αυτή την ψηφοφορία η ΝΔ θα κατέβει συντεταγμένα.  
Ο προϋπολογισμός πρέπει να περάσει, προκειμένου να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο της, η κυβέρνηση ειδικού σκοπού» τόνιζε στο Real.gr συνεργάτης του Προέδρου της ΝΔ.
Τα παράπονα και οι γκρίνιες των γαλάζιων βουλευτών ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού που έφταναν διαρκώς στην Συγγρού προβλημάτισαν τις προηγούμενες μέρες έντονα τον Α. Σαμαρά. Σύμφωνα εμ πληροφορίες ο Πρόεδρος της ΝΔ έδωσε στον γραμματέα της Κ.Ο να στείλει σαφές μήνυμα σε όλους, πως όποιος καταψηφίσει τον προϋπολογισμό θα βρεθεί αυτομάτως εκτός κόμματος.
Οι βουλευτές της ΝΔ θα συνεχίσουν την αντιπολιτευτική γραμμή που ακολουθούν, ασφαλώς σε πιο ήπιους τόνους σε σχέση με άλλες χρονιές. Στόχος είναι τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Παπανδρέου όπως επίσης να τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει συγκεκριμένο έργο να επιτελέσει και συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.
19 Φλεβάρη ήταν και πέρασε…. 
Δια στόματος του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, η ΝΔ δεν θέτει στο τραπέζι πλέον την 19η Φεβρουαρίου για την διεξαγωγή των εκλογών. Ο Πρόεδρος της ΝΔ βλέπει πλέον ότι υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί το PSI (η συμμετοχή των ιδιωτών στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους) και έτσι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εκλογές να διεξαχθούν λίγες εβδομάδες αργότερα. «Δεν είμαστε αγκαλιά με το ημερολόγιο» είπε χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής.
Εκείνο που επαναλαμβάνουν στην Συγγρού είναι ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία δεν μια «εμμονή» της ΝΔ αλλά μια συμφωνία μεταξύ εκπροσώπων των δύο μεγάλων κομμάτων στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ο οποίος γνώριζε και τα χρονοδιαγράμματα.

real.gr
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement