http://www.mrkteo.gr/

Πέμπτη

Μπάλες Ταπιόκας γεμάτες με Χοιρινό (Sakoo Sai Moo).Στον ατμό

Συνταγη από την Ταϊλάνδη

Το αλμυρό αυτό ορεκτικό διαφέρει από το σύνηθες γλυκό απο ταπιόκα,ως προς την προετοιμασία.
Είναι βολικό για ένα κοκτέιλ πάρτι ή οικογενειακή συγκέντρωση,στις διακοπές κ,λ,π.

Το Sakoo Sai Moo παγώνει πολύ πριν από το μαγείρεμα.

Το Sakoo Sai Moo είναι ένα είδος ζυμαρικών ταπιόκας  σε μορφή μπάλας με γέμιση χοιρινό κρέας,στον ατμό μαγειρεμένα.
Σερβίρεται με πράσινα φυλλώδη λαχανικά,μαρούλι, κόλιαντρο και το φλογερό prik Κ.Ε.Ε. noo, και πιπεριές τσίλι, δίνοντας μια καυτή γεύση στο Sakoo Sai Moo.

Συστατικά
1, 1 / 2 κύπελλα μαργαριτάρια ταπιόκας
3 / 4 φλιτζανιού ζεστό νερό
1 / 4 κουταλάκι αλάτι

Υλικά για τη γέμιση
2 κουτ. λευκό πιπέρι
3-5 κομμάτια φρέσκο κόλιανδρο
2 κουταλιες λαδι canola ή άλλα φυτικά έλαια
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
8 ουγκιές άπαχο χοιρινό κρέας
1 tblsp. ζάχαρη Palm Sugar ή καστανή ζάχαρη
3 tblsp. Ταϊλανδικη Σάλτσα ψαριου
2 κουτ. ψιλοκομμένες φρέσκιες Πιπεριές τσίλι
3 tblsp. φυστίκια (ανάλατα)
 Αλευρι Ταπιόκας (αυτό είναι κρίσιμο για την επιτυχία αυτής της συνταγής!)

Γαρνιτούρα
2 κουτ. τηγανητό σκόρδο (διατίθεται ήδη έτοιμο ή ετοιμάστε το δικό σας) 
Φιστίκια
Κόκκινες πιπεριές σε φέτες
Φρέσκο κόλιαντρο

Προετοιμασία
-Ξεπλύνετε τις πέρλες ταπιόκας σε ενα σουρωτήρι, στραγγίστε και τις μεταφέρετε σε ένα μπολ. Διαλύουμε το αλάτι σε ζεστό νερό και προσθέτετε την ταπιόκα, ανακατεύοντας καλά. Καλύψτε το και το αφήνουμε για 1 ώρα.
-Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε το χοιρινό με ένα αιχμηρό μαχαίρι, σχεδόν όπως τον κιμά. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε χοιρινό κιμά, αλλά πρέπει να είναι άπαχο ,αλλιώς το Sakoo σας θα είναι πολύ λιπαρό.
-Σε ένα βαρύ γουδί και γουδοχέρι αλέθουμε μαζί το λευκό πιπέρι και τον κόλιαντρο μέχρι να κονιοποιηθεί εντελώς.
-Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ.
Μαγειρέψτε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το πιπέρι- κόλιανδρο πάστα.
Αφαιρέστε από τη θερμότητα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί το χοιρινό κρέας το μαγειρεμένο κρεμμύδι τη ζάχαρη και τη πάστα πιπεριάς.
Προσθέστε 3 tblsp. σάλτσα ψάρι.
Προσθέστε τις Πιπεριές τσίλι και συνθλίβεται τα φιστίκια. Ανακατέψτε καλά. (σπάστε τα φυστίκια σε ένα γουδί και γουδοχέρι ή σε μικρά τεμάχια με ένα μαχαίρι).
Σημειώστε ότι η γέμιση πρέπει να είναι έντονα ζυμωμένη για να σταθεί με την ταπιόκα ταπιόκα.

Για να διαμορφωθούν οι μπάλες:
 Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας κυλήστε τα μαργαριτάρια ταπιόκας σε μπάλες 1 ίντσας, με βρεγμένα χέρια. Καλύψτε με ένα υγρό πανί. Πλένετε και στεγνώνετε τα χέρια σας και αλείψτε τα λίγο με αλεύρι ταπιόκας. Πιέστε τον αντίχειρα ή το δάχτυλο σε κάθε μπάλα για να διαμορφώσει ένα σχήμα κυπέλλου. Βάλτε σε ένα κουταλάκι του γλυκού το μείγμα χοιρινού και την ταπιόκα πάνω από τη γέμιση. και πάλι και να καλύψτε τις μπάλες με ένα υγρό πανί μέχρι να είστε έτοιμοι να τις μαγειρέψετε. (βάλτε μερικά σε ένα δοχείο στην κατάψυξη και το πάγωμα, έτοιμος να ατμό όταν χρειάζεται.)

Τοποθετήστε τις μπάλες σε λαδωμένο χαρτί ή σε Φύλλα Μπανάνας , στον Ατμοβραστηρας απο μπαμπου , αφήνοντας 1 / 2 ίντσες από το καθένα. Για  περίπου 20 λεπτά. Αφαιρέστε το βραστήρα  από τη φωτιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά για να στεγνώσουν λίγο οι μπάλες πριν από τη μεταβίβαση σε μια πιατέλα. Πασπαλίζετε με τριμμένο σκόρδο ή τηγανητα φιστίκια και γαρνίρετε με φέτες τσίλι.
Κάνει 50-60 κομμάτια. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement