http://www.mrkteo.gr/

Σάββατο

Κόντρα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με τον υπουργό Χρήστο Παπουτσή

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του κ. Χρήστου Παπουτσή και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών
με αφορμή τα σχόλια που φέρεται να έκανε ο πρόεδρος των εφοπλιστών και μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός που  αφορούσαν  τη νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση περιστατικών πειρατείας σε υπό ελληνική σημαία πλοία. Τα εφοπλιστικά σχόλια ήταν κυρίως επικριτικά για την παρέμβαση του κ. Παπουτσή στο συγκεκριμένο θέμα και υπογράμμιζαν ότι στο νομοσχέδιο που δόθηκε στη δημοσιότητα δεν περιλαμβάνει όσα είχαν συμφωνήσει έπειτα από διαβουλεύσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη.   

Ειδικότερα, το Γραφείου Τύπου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε τα εξής:

«Σχετικά με τα σχόλια που αποδόθηκαν στην Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τον ρόλο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μεταδόθηκαν από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του MEGA, από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου διευκρινίζεται ότι οι αρμοδιότητες, ο ρόλος και το πεδίο ευθύνης των υπουργείων ορίζονται επακριβώς με νόμους του κράτους που ψηφίζει η Βουλή των Ελλήνων.
Κατά το στάδιο της επεξεργασίας των νομοθετημάτων, όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς είναι καλοδεχούμενοι για την παρουσίαση των δικών τους θέσεων και προτάσεων. Και όλες θα συζητηθούν με σεβασμό στην ειλικρίνεια των πραγματικών τους προθέσεων.
Όπως, άλλωστε, επιβάλλουν οι κανόνες της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και η πολιτική δέσμευση του υπουργού και της κυβέρνησης για διαβούλευση, συναίνεση και συνεργασία.
Εκείνο που δεν θα γίνει αποδεκτό είναι οι προσπάθειες των νοσταλγών ενός φαύλου παρελθόντος με πρακτικές υπαγόρευσης και επιβολής των νομοθετικών πρωτοβουλιών στους υπουργούς και τις κυβερνήσεις».
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement