http://www.mrkteo.gr/

Παρασκευή

Η Google μπαίνει και στο πορτοφόλι μας…

Αν ορισμένοι θεωρούν ότι η Google είναι ο σύγχρονος "Μεγάλος Αδελφός", ίσως έχουν έναν ακόμη λόγο να προσθέσουν στην επιχειρηματολογία τους, καθώς η εταιρεία μπαίνει ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά μας.

Το Google Wallet είναι η πρώτη εμπορικά διαθέσιμη λύση για πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, ενώ αρχικοί εταίροι της Google είναι οι Citibank, MasterCard και Sprint. Στην παρούσα φάση μόνο όσοι έχουν Citibank MasterCards μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία, αν και η Google προσφέρει μία προπληρωμένη κάρτα, ονόματι Google Prepaid MasterCard, η οποία μπορεί να "γεμίσει" από άλλες πιστωτικές κάρτες. Μελλοντικές εκδόσεις του Google Wallet πάντως θα υποστηρίζουν και τις κάρτες American Express, Visa και Discover, καθώς η Google έχει λάβει σχετικές άδειες.
Από πλευράς συσκευών υποστηρίζεται προς το παρόν μόνο το Nexus S 4G της Sprint, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες συσκευές σε άλλους παρόχους, αρκεί βέβαια να υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC (near-field communications) η οποία χρησιμοποιείται στην υπηρεσία.
Συνοδευτικά η Google έχει αναπτύξει την υπηρεσία Google Offers, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν κάρτες loyalty στο ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι. Σταδιακά η υπηρεσία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή προσφορών προς τους χρήστες με βάση το ιστορικό αγορών τους ή το σημείο στο οποίο βρίσκονται.
Η υπηρεσία είναι πολύ απλή στη χρήση της. Το τηλέφωνο διαθέτει ένα chip που χρησιμοποιεί την τεχνολογία NFC και διασφαλίζει την ασφαλή επικοινωνία μεταξύ κινητού και του τερματικού. Την τεχνολογία υποστηρίζουν τα τερματικά PayPass της MasterCard, τα οποία είναι εγκατεστημένα σε περισσότερα από 144.000 σημεία στις ΗΠΑ. Οι νέες συσκευές Nexus S που θα πωλούνται θα έχουν προεγκατεστημένη την εφαρμογή Google Wallte, ενώ όσοι έχουν ήδη τη συσκευή θα μπορούν να την κατεβάσουν και να την εγκαταστήσουν.
Φυσικά η λύση της Google δεν είναι η μόνη, καθώς αρκετές είναι οι ανταγωνιστικές λύσεις που αναπτύσσονται. Οι American Express και Visa αναπτύσσουν τις δικές τους λύσεις, ενώ οι μεγαλύτερες εταιρείες πιστωτικών καρτών συνεργάζονται με τις AT&T, Verizon Wireless και T-Mobile που δημιούργησαν μία συμμαχία, ονόματι Isis, που αναπτύσσει ψηφιακό πορτοφόλι για smartphones. Επίσης πρόσφατη είναι και η ανακοίνωση της PayPal για την πλατφόρμα πληρωμών της.



Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement