http://www.mrkteo.gr/

Παρασκευή

Αλλαγές στην αγορά αυτοκινήτου από το φθινόπωρο

Ριζικά αναμένεται να αλλάξει το τοπίο στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου το φθινόπωρο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, καθώς στελέχη του υπουργείου Οικονομικών πρέπει να παρουσιάσουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το τελικό σχέδιο που πρόκειται να εφαρμόσουν στον τρόπο υπολογισμού των Τελών Ταξινόμησης Τέλη Κυκλοφορίας αλλά και τις αλλαγές ή ακόμη και...την κατάργηση του Φόρου Πολυτελείας τα οποία βέβαια θα είναι συμβατά με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.


Η αρχή έγινε στα μέσα Ιουλίου όταν τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέμεναν από την κυβέρνηση την αιτιολογημένη άποψη για το θέμα της φορολόγησης των αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Ωστόσο τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών δεν απέστειλαν απολύτως τίποτα και ο αρμόδιος Επίτροπος επικοινώνησε με το Ελληνα εκπρόσωπο στην ΕΕ ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάσει μια συνολική λύση για το θέμα φορολόγησης των ΙΧ στην Ελλάδα.

Το νέο σύστημα

Το νέο σύστημα που θα παρουσιάσει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες για τα Τέλη Ταξινόμησης εξετάζεται ο τρόπος υπολογισμού τους να γίνεται βάσει των εκπομπών CO2 ή βάσει της λιανικής αξίας κάθε μοντέλου ώστε το σύστημα να είναι πιο ξεκάθαρο και δίκαιο ενώ από την άλλη μεριά θα σταματήσει και στο “παιχνίδι” κάποιων εισαγωγικών να αλλάζουν όποτε θέλουν τις εργοστασιακές αξίες των μοντέλων τους.

Παράλληλα εξετάζεται και μία ακόμη πρόταση στην οποία ωστόσο αντιδρούν έντονα κάποια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που αφορά σε πλήρη κατάργηση των Τελών Ταξινόμησης!

Πάντως οι επικρατέστερες προτάσεις είναι τα Τέλη να υπολογίζονται βάσει των εκπομπών ρύπων είτε βάσει της λιανικής αξίας των μοντέλων.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement