http://www.mrkteo.gr/

Παρασκευή

Σύννεφα ''πολέμου'' στο υπουργικό...


Βενιζέλος - Παπαϊωάννου σε σκληρό καυγά στο υπουργικό 

Μεγάλη ένταση και σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά Βενιζέλο και Παπαϊωάννου.
Η αιτία της έντασης δεν ήταν άλλη από τις παλινωδίες που διαπιστώθηκαν το τελευταίο διάστημα στο ζήτημα των αποδείξεων.  Το μέτρο κρίνεται σωστό στη γενική κατεύθυνσή του να ενθαρρυνθεί η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και να εμπεδωθεί φορολογική συνείδηση.
Κάποια στιγμή οι φωνές μεταξύ τους έγιναν…  ουρλιαχτά προκαλώντας αμηχανία τόσο στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου όσο και στους  υπόλοιπους παριστάμενους.
Τα «μπρος-πίσω» τις τελευταίες ημέρες όμως  προκάλεσαν εκνευρισμό στο εσωτερικό της κυβέρνησης, που μέλη της  διαπιστώνουν ότι ο ίδιος ο ΥΠΟΙΚ έχει την πολιτική βούληση αλλά ο μηχανισμός του υπουργείου του δεν μπορεί να τον ακολουθήσει με τον ίδιο βηματισμό. ''Δεν πρέπει να προκαλούμε σύγχυση στον κόσμο" τόνισε ο Μ. Παπαϊωάννου, ενώ  ο Ευ. Βενιζέλος ισχυρίσθηκε ότι παρερμηνεύθηκαν τα λεγόμενά του και δεν θα ήταν δυνατόν να εννοεί τα εισοδήματα του 2011. Ενιαίο και αποτελεσματικό σύστημα ζήτησε επίσης η αναπληρώτρια ΥΠΕΞ Μ. Ξενογιοαννακοπούλου, η οποία παρενέβη στη συζήτηση.
Αφορμή αυτήν τη φορά ήταν το θέμα με τις αποδείξεις, για τις οποίες από το υπουργείο Οικονομικών υπήρξαν αντιφατικές τοποθετήσεις και τελικά ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος διευκρίνισε ότι θα ισχύσει το όποιο νέο καθεστώς από το 2012.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου επέκρινε ανοιχτά και έντονα τον κ. Βενιζέλο για το χειρισμό του θέματος, λέγοντας ότι δεν μπορεί να έχει μια στάση «είπα-ξείπα», καθώς όλη αυτή η συμπεριφορά κάνει ζημιά στην κυβέρνηση.

Η παρατήρηση αυτή εξόργισε τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος αντέδρασε ακαριαία και επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Παπαϊωάννου, τον οποίο κατηγόρησε ότι δημιουργεί εντυπώσεις, ενώ υπεραμύνθηκε των χειρισμών του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, μόλις ο κ. Μ. Παπαϊωάννου μίλησε για "παλλιωνδίες" ως προς την πολιτική του υπουργείου Οικονομικών στο θέμα των αποδείξεων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον κατηγόρησε πως μεταφέρει στο ανώτατο κυβερνητικό όργανο τα όσα λένε τα μέσα ενημέρωσης!

"Με πολεμούν γιατί εγώ πολεμώ τη φοροδιαφυγή και χτυπώ τα κατεστημένα και το μαύρο χρήμα" απάντησε οργισμένος ο υπουργός Οικονομικών. Και δεν σταμάτησε εκεί. "Λες όσα λένε εκείνοι που θέλουν να διαλύσουν τη χώρα" προσέθεσε. Η κόντρα... "χαιρετίστηκε" από τον Γ. Παπανδρέου. "Έτσι γίνεται ξεκάθαρο το τι λέμε" είπε ο πρωθυπουργός.

Όμως, σύμφωνα με τους συνεργάτες του η πραγματική πηγή της ικανοποίησής του είναι ότι άκουσε από το στόμα του άλλοτε αντιπάλου του τα δικά του επιχειρήματα για το ρόλο των ΜΜΕ και των μεγάλων συμφερόντων στην ελληνική δημόσια ζωή.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement