Στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2011 θα διεξαχθεί στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων ο 4ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Μαγειρικής.
Στο πλαίσιο του διήμερου διαγωνισμού θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικές δημιουργίες επαγγελματιών, παραδοσιακών εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων, ξενοδοχείων και μαθητών δημοσίων & ιδιωτικών σχολών, η διαδικασία της προετοιμασίας των πιάτων, καθώς επίσης θα γίνουν παρουσιάσεις σε νοικοκυρές, ΚΑΠΗ, πολιτιστικούς συλλόγους και παιδιά.
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ομιλίες για την κρητική διατροφή, παρουσιάσεις παραδοσιακών πιάτων και γλυκών, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Στόχος της εν λόγω διοργάνωσης από πλευράς Δήμου Χανίων είναι η προβολή της κρητικής διατροφής, καθώς και η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού, της νέας μορφής ενός εναλλακτικού τρόπου διακοπών, στον οποίο κυριαρχεί η κουλτούρα της τοπικής κουζίνας.
Η γαστρονομία άλλωστε αποτελεί ένα ιδιαίτερα πρόσφορο τουριστικό προϊόν για την Ελλάδα, και ιδιαίτερα για την Κρήτη, λόγω της μεγάλης ποικιλίας πρώτων υλών, που διαθέτει, και του ανεξάντλητου πλούτου των παραδοσιακών της συνταγών.
chaniamagazine.gr
Στο πλαίσιο του διήμερου διαγωνισμού θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικές δημιουργίες επαγγελματιών, παραδοσιακών εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων, ξενοδοχείων και μαθητών δημοσίων & ιδιωτικών σχολών, η διαδικασία της προετοιμασίας των πιάτων, καθώς επίσης θα γίνουν παρουσιάσεις σε νοικοκυρές, ΚΑΠΗ, πολιτιστικούς συλλόγους και παιδιά.
Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ομιλίες για την κρητική διατροφή, παρουσιάσεις παραδοσιακών πιάτων και γλυκών, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Στόχος της εν λόγω διοργάνωσης από πλευράς Δήμου Χανίων είναι η προβολή της κρητικής διατροφής, καθώς και η ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού, της νέας μορφής ενός εναλλακτικού τρόπου διακοπών, στον οποίο κυριαρχεί η κουλτούρα της τοπικής κουζίνας.
Η γαστρονομία άλλωστε αποτελεί ένα ιδιαίτερα πρόσφορο τουριστικό προϊόν για την Ελλάδα, και ιδιαίτερα για την Κρήτη, λόγω της μεγάλης ποικιλίας πρώτων υλών, που διαθέτει, και του ανεξάντλητου πλούτου των παραδοσιακών της συνταγών.
chaniamagazine.gr





