http://www.mrkteo.gr/

Πέμπτη

Αθλητισμός... Ολυμπιακός -[Ζόραν Έρτσεγκ - Ματ Νίλσεν] Ψάχνει τρόπο ώστε να αποδεσμευτούν από την παρουσία τους !

Τα συμβόλαια των Ζόραν Έρτσεγκ (1.200.000 ευρώ) και Ματ Νίλσεν (800 χιλιάρικα) "βαραίνουν" τον Ολυμπιακό και στον Πειραιά ψάχνουν τρόπο ώστε να αποδεσμευτούν από την παρουσία τους.
Συνεχίζει ο Πρίντεζης, δύσκολα του Μόρις, επιμονή για Χάινς, για τις θέσεις των πάουερ-φόργουορντ.
Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που θα πρέπει να τακτοποιήσει μέσα στο καλοκαίρι η ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι και τα συμβόλαια των Ζόραν Έρτσεγκ και Ματ Νίλσεν. Αμφότεροι είναι δεδομένο πως δεν υπολογίζονται από τον προπονητή Ντούσαν Ίβκοβιτς ενόψει της νέας χρονιάς και η διοίκηση θα προσπαθήσει να αποδεσμευτεί από την παρουσία τους. Τα κασέ τους "βαραίνουν" το μπάτζετ της επόμενης σεζόν και στην διοίκηση ψάχνουν τρόπο ώστε να εξοικονομήσουν λεφτά.

Μόνο που το ενδεχόμενο αυτό δεν είναι εύκολο, καθώς ο Σέρβος δεσμεύεται με συμβόλαιο έως και το 2013 με τους ερυθρόλευκους, ενώ ο Αυστραλός μέχρι το 2012. Όσον αφορά στα χρήματα που έχουν να πάρουν ετησίως, εδώ... κρατηθείτε! Ο Ζόραν Έρτσεγκ για την σεζόν 2011-12 είναι συμφωνημένο να λάβει 1.200.000 ευρώ (!), ενώ ο Ματ Νίλσεν κοντά στα 800 χιλάρικα. Και είναι να τραβάς τα... μαλλιά σου με την λογική που συμφωνήθηκε το συμβόλαιο του Έρτσεγκ, αν αναλογιστεί κανείς πως αν συνέχιζε ο Τεόντοσιτς θα έπαιρνε μόλις 700 χιλιάρικα.

Δεν αντεπεξήλθε στις απαιτήσεις ο Έρτσεγκ με μόνη... όαση την Κωνσταντινούπολη

Είναι πρόβλημα, λοιπόν, το συμβόλαιο του Ζόραν Έρτσεγκ, καθώς το κασέ του δεν συμβαδίζει με την νέα οικονομική πολιτική -τακτική- που επικρατεί, πλέον, στην πειραϊκή ΚΑΕ; Διότι εκτός του ότι τα λεφτά που κοστίζει είναι πάρα πολλά, δεν απέδειξε κιόλας  σε αγωνιστικό επίπεδο πως τα αξίζει. Άλλωστε, την σεζόν που ολοκληρώθηκε, παρουσιάστηκε κατώτερος των προσδοκιών. Με εξαίρεση ορισμένες καλές του παρουσίες, με αποκορύφωμα, σαφώς, την επική του εμφάνιση στην Κωσταντινούπολη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε (19π, 5/9τρ, 5ρ) στο TOP-16, στα περισσότερα ματς ο 26χρονος (11/1/1985) φόργουορντ δεν ήταν καλός, ενώ ειδικά στο τέλος, στους κρίσιμους τελικούς του πρωταθλήματος πέρασε σχεδόν απαρατήρητος.

Διάθεση, λοιπόν, τόσο της διοίκησης, όσο και του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος παραδέχτηκε πως ο συμπατριώτης του δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις, είναι το να βρεθεί ομάδα ώστε ο Ζόραν Έρτσεγκ να συνεχίσει την καριέρα του ως δανεικός. Δεν είναι εύκολο, όμως, να βρεθεί σύλλογος ώστε να παραχωρηθεί ο παίκτης, καθώς τις υψηλές αποδοχές του (1.2000.000 ευρώ ετησίως) δύσκολα θα βρεθεί κλαμπ -είτε από την Ελλάδα είτε από την Ευρώπη- ώστε να τις καλύψει. Άλλωστε δεν πραγματοποίησε καλή χρονιά ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον άλλων συλλόγων.

Η φημολογία, βέβαια, περί ενδιαφέροντος της ιταλικής Αρμάνι Μιλάνο (των Γιάννη Μπουρούση και Αντώνη Φώτση) για τον Σέρβο φόργουορντ έφερε... χαμόγελα στον Πειραιά, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Το να φτάσει πρόταση από το εξωτερικό για την μεταγραφή του παίκτη θα ήταν "θείο δώρο", αλλά δύσκολα το ενδεχόμενο αυτό να γίνει πράξη. Το να δοθεί δανεικός ο Σέρβος φόργουορντ φαντάζει το πιθανότερο σενάριο, ενώ η σκέψη ώστε να του "σπάσουν" το συμβόλαιο ξεχάστε την, καθώς ο Ζόραν Έρτσεγκ σίγουρα θα ζητήσει μία γερή αποζημίωση και οι εποχές αυτές τελείωσαν. Οπότε, ναι, μην αποκλείεται την πιθανότητα ακόμη και να μείνει ο παίκτης στον Ολυμπιακό αν δεν βρεθεί λύση.

Η Βαλένθια ίσως δώσει την λύση στο θέμα Νίλσεν

Ο Ματ Νίλσεν εξελίχθηκε αδιαμφισβήτητα στην μεγάλη απογοήτευση της χρονιάς και όποτε τον βλέπουμε το μυαλό μας πάει στην σύγκριση με τον Λίνας, με την διαφορά να είναι τόσο χαώδης σε σημείο να σε πιάνει... μελαγχολία. Εντάξει, ο Αυστραλός δεν ήρθε ως αντι-Κλέιζα, αλλά σαν ένα "4άρι" που θα κάνει διάφορες δουλειές στο γήπεδο, ως ένας παίκτης "εργαλείο" για την ομάδα. Δυστυχώς δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα, ήταν κακός στα περισσότερα ματς που αγωνίστηκε, από ένα σημείο και μετά -δικαιολογημένα- παροπλίστηκε από τον Σέρβο τεχνικό, με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να χρεώνεται αποκλειστικά και μόνο αυτή την λάθος μεταγραφική κίνηση, καθώς ο παίκτης ήταν καθαρά δική του επιλογή.

Διότι ο συμπαθής κατά τα άλλα 33χρονος (3/2/1978) φόργουορντ, υπέγραψε πέρσι διετές συμβόλαιο με ετήσιες οικονομικές αποδοχές που φτάνουν τις 800.000 (!) και άντε τώρα να το... ξεφορτωθείς. Την λύση, πάντως, ίσως την δώσει η πρώην ομάδα του, η Βαλένθια, καθώς οι "νυχτερίδες" έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την επιστροφή του Νίλσεν στην ομάδα, εφόσον, όμως, μείνει ελεύθερος. Δεν αποκλείεται, πάντως, αυτό να συμβεί, καθώς διάθεση της πειραϊκής ΚΑΕ είναι να "σπάσει' την υπάρχουσα συμφωνία με τον Αυστραλό φόργουορντ. Και αν ο Ματ πάρει εγγυήσεις πως οι Ισπανοί θα τον περιμένουν, το πιθανότερο είναι να παρουσιαστεί σύμφωνος στο να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, παίρνοντας μία λογική αποζημίωση, διευκολύνοντας το έργο της διοίκησης, ελευθερώνοντας παράλληλα και θέση ξένου στο ρόστερ.

Οι εξελίξεις με Έρτσεγκ-Νίλσεν θα καθορίσουν και τις μεταγραφές στα "4άρια"

Πρακτικά στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή διαθέτει τρεις πάουερ-φόργουορντ. Τον Ζόραν Έρτσεγκ, τον Ματ Νίλσεν και τον Γιώργο Πρίντεζη που έχει συμφωνήσει με την πειραϊκή ΚΑΕ για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Και αν προσθέσουμε και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί στο "4", τότε μιλάμε για τέσσερις παίκτες σε αυτή την θέση. Όμως, όπως αναφέραμε, ο προπονητής Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει ξεκαθαρίσει πως δεν υπολογίζει τόσο τον Σέρβο, όσο και τον Αυστραλό.

Οπότε, θεωρείται δεδομένο πως οι ερυθρόλευκοι θα κινηθούν για την απόκτηση, τουλάχιστον, ενός ακόμη πάουερ-φόργουορντ. Είναι γεγονός πως ο Ολυμπιακός ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του Αμερικανού Τέρενς Μόρις, αλλά η περίπτωση του, όπως φαίνεται, μπαίνει στο... συρτάρι, όχι μόνο γιατί θεωρείται υψηλό το ετήσιο κασέ του (κοντά στα 850 χιλιάρικα), αλλά και για προσωπικούς λόγους του παίκτη. Οι ερυθρόλευκοι, όμως, συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του 25χρονου Αμερικανού πάουερ-φόργουορντ, Καρλ Χάινς, της γερμανικής Μπάμπεργκ, ενώ παράλληλα εξετάζονται και περιπτώσεις άλλων παικτών για την θέση.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement