http://www.mrkteo.gr/

Δευτέρα

Γ. Ραγκούσης...προς ταξιτζήδες ''Είναι παντελώς αδικαιολόγητη κάθε μορφή κινητοποίησης'' !



Αδικαιολόγητες χαρακτηρίζει τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί ο υπουργός Μεταφορών, Γ. Ραγκούσης, ενώ οι αυτοκινητιστές συμπληρώνουν τη Δευτέρα (25/07) μία εβδομάδα κινητοποιήσεων και δηλώνουν αποφασισμένοι, να συνεχίσουν την απεργία τους.


Σε άρθρο του στα “Νέα” ο υπουργός Μεταφορών “τρίζει τα δόντια” στους απεργούς και τους καλεί σε εφαρμογή του νόμου, ενώ ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζει πως το επόμενο διάστημα το υπουργείο θα δώσει στους ιδιοκτήτες ταξί χρόνο, για να επισημάνουν τα στοιχεία που συμφωνούν και τα στοιχεία που διαφωνούν στο νόμο, που προβλέπει την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

“Μέχρι τότε είναι παντελώς αδικαιολόγητη κάθε μορφή κινητοποίησης και μάλιστα με θύμα το κοινωνικό σύνολο και την τουριστική οικονομία”, υπογραξμ ο κ. Ραγκούσης.

“Τη στιγμή που η μεγάλη μάστιγα για την ελληνική οικονομία και τους πολίτες είναι η φοροδιαφυγή, το να μην ανοίξει το επάγγελμα σημαίνει ότι ρίχνουμε κι άλλο νερό στο μύλο της, στην πιο προκλητική και επιζήμια εκδοχή της: την παραοικονομία με τη σφραγίδα του ίδιου του κράτους”.

“Αν το συγκεκριμένο επάγγελμα παραμείνει κλειστό, τι πετυχαίνουμε; Προστατεύουμε τα αδικαιολόγητα προνόμια των λίγων-και δεν μιλώ βέβαια για το σύνολο των ιδιοκτητών ταξί, γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι-και όχι τα δικαιώματα των πολλών”, προσθέτει.

Και συνεχίζει: “Τι ηθικό έρεισμα έχει μία πολιτική που εμφανίζεται άτεγκτη με τους αδύναμους και ευέλικτη με όσου πλήττουν με έκνομες ενέργειες το δημόσιο συμφέρον;”.

Οι αυτοκινητιστές προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Τρίτη (26/07), οπότε και θα συνεδριάσει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Ελέγχου Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, από τα μέλη του οποίου έχει κληθεί ο υπουργός, προκειμένου να ενημερώσει για τις προθέσεις του σχετικά με το άνοιγμα του επαγγέλματος.
Share:
http://ikivotos.gr/

Advertisement